Aino-kiuas lempeillä löylyillä maailmalle

 
  • Kirjoittaja(t): Farmtools Oy
  • Luotu: 6 Toukokuu, 2013 - 10:23
  • Muokattu: 6 Toukokuu, 2013 - 10:27

Aino-kiuas on rekisteröity pitkän tuotemerkkikiistan jälkeen alkuperäisen keksijäyrityksen nimiin.

Aino-kiukaalla on ollut erinomainen vastaanotto kotimaan markkinoilla, nyt tavoitteena lähialueiden ja Keski-Euroopan vientimarkkinat. Aino-kiuas on kehitetty vuonna 2008 ja sen rakenne on patentoitu. Markkinoilla Aino-kiuas on ollut vuodesta 2009. Aino-kiukaan markkinointi on viivästynyt tuotemerkkikiistan vuoksi.

Vuonna 2010 toinen suomalainen kiuasvalmistaja lanseerasi Aino nimisen kiukaan ja yritti rekisteröidä sen nimiinsä. Kyseinen valmistaja myös esitti perusteettomat ja suuret korvausvaatimukset Aino-kiukaan valmistajalle. Patentti- ja rekisterihallituksen päätöksen mukaan Aino-kiuas tuotemerkki on rekisteröity Aino-kiukaan alkuperäiselle valmistajalle Farmtools Oy:lle jo vuoden 2012 syksyllä.

”PRH:n ratkaisu oli odotettu, mutta tietysti helpotus tässä vaiheessa. Tuotemerkkikiista on merkittävästi häirinnyt ja hidastanut Aino-kiukaan lanseeraustoimenpiteitä, se on ollut yrityksellemme myös taloudellisesti raskas prosessi” sanoo toimitusjohtaja Johanna Ratia.

Aino-kiukaan vuosittainen myynti on jatkuvassa kasvussa ja tuotemerkin tunnettuus lisääntynyt. Aino-kiuas on valittu Hyvinkään Asuntomessuille 2013 Villa Sisu Jämerä kivitaloon.

Kiukaan rakenne tarjoaa tavallista sähkökiuasta merkittävästi paremmat löylyt lempeistä höyrylöylyistä perinteisiin puukiukaan omaisiin kosteisiin löylyihin. ”Aino-kiukaan käyttäjät ovat ottaneet erinomaiset löylyominaisuudet vastaan hyvin, se on energiatehokas ja helppo ratkaisu usein saunoville. Lempeät höyrylöylyt sopivat hyvin myös perheen pienemmille sekä heille, jotka eivät pidä kuumista kuivista löylyistä.” toteaa kiukaan kehittäjä ja Farmtools Oy:n perustaja Pertti Ratia.

Kuluttajien harhaanjohtamisen estämiseksi yritys joutuu myös tekemään tarvittavat toimenpiteet, jotta väärät Aino-tuotemerkit saadaan pois markkinoilta. ”Ensisijaisesti tavoite on, että muut valmistajat toimivat itsenäisesti ja tekevät välittömästi tarvittavat toimenpiteet, jotta kuluttajien harhaanjohtaminen päättyy heti” toivoo toimitusjohtaja Johanna Ratia.

Suomessa saunoja on arviolta 2 miljoonaa, huoneistokohtaisia saunoja yli 1,5 miljoonaa (lähde: Tilastokeskus 2011, päivitetty 11.12.2012). Yksittäisistä kodin sähkölaitteista kiuas on sähkösyöpöin, Aino-kiukaan avulla sähkönkulutusta voidaan vähentää merkittävästi.

Farmtools Oy:n muita tuotteita ovat FARMEX farmarisäiliöt, FARMEX kuljetussäiliöt sekä FARMEX peruskunnostuspalvelut maatilojen, urakoitsijoiden sekä kiinteistöyhtiöiden käyttöön. Farmtools Oy on perustettu vuonna 1980, yritys toimii Etelä-Pohjanmaalla.

Lisätietoja:

Aino-kiuas, Farmtools Oy

Johanna Ratia, toimitusjohtaja

johanna.ratia (at) farmtools.fi

www.aino-kiuas.fi

www.farmtools.fi/aino-kiuas

Luokitukset

Sauna

 
 

 

Uutiskirje

Tilaa kerran kuukaudessa ilmestyvä Rakenna Oikein, Korjaa Oikein uutiskirje

Tilaa tästä
 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...