Aito NunnaUuni on kodin lämmin sydän

 

NunnaUuni on tuonut lämpöä ja tunnelmaa koteihin jo yli 30 vuoden ajan. Tyylikkäät ja varmatoimiset NunnaUuni-tulisijat valmistetaan ainutlaatuisesta Mammutti-vuolukivilajista, joka kestää hyvin kuumuutta, johtaa tehokkaasti lämpöä ja luovuttaa varaamansa lämpöenergian tasaisesti ja hiljalleen.

NunnaUuni-tulisija sopii mainiosti kodin lämmittämiseen. NunnaUunin oman esiintymän Mammutti-vuolukivilajissa yhdistyvät tulisijan toiminnan kannalta kaikki tärkeät ominaisuudet: kuumuudenkestävyys, erinomainen lämmönjohtavuus ja hyvä lämmönvarauskyky. Nämä ominaisuudet yhdessä takaavat aidon lämpönautinnon – lempeän säteilylämmön ja puhtaan palamisen.

NunnaUunin messuosastolla Seinäjoen asuntomessujen ulkonäyttelyalueella Ua14 on esillä vuolukivinen tulipesäkivi, joka on ollut kovassa käytössä 70 vuotta. Se osoittaa, että tulipesän kuumuudessa lujittuvalla materiaalilla on iso merkitys.

Varaavat NunnaUuni-takat ja -uunit ja niiden tulipesät valmistetaan kokonaan ainutlaatuisesta Mammutti-vuolukivilajista. Ehyt ja yhtenäinen luonnonkivi siirtää lämmön nopeasti tulisijan rakenteisiin ja varaa sen itseensä, toisin kuin valetut ja huokoiset keraamiset massat, tiilet tai betonirakenteet.

”Tulta ilman savua, ei huolta hiukkasista!”

Kovaa kuumuutta kestävä vuolukivinen tulipesä mahdollistaa korkean palamislämpötilan, joka on puhtaan palamisen edellytys. NunnaUunin patentoima Kultainen Tuli -palomenetelmä täyttää taajamaympäristön asettamat puhtaan palamisen vaatimukset. Haitallisten hiukkaspäästöjen ja PAH-yhdisteiden pitoisuudet ovat minimissä, eikä naapurusto kärsi savun haju- ja terveyshaitoista.

Tulisija, joka täyttää odotukset

NunnaUuni on tyylikäs lämmönlähde, ja mallistosta löytyy sopiva takka moneen sisustusratkaisuun. Tulisijan valinnassa tulee kuitenkin huomioida muitakin seikkoja kuin tuotteen ulkonäkö.

– Takan hankintahetkellä suosittelen varmistamaan etukäteen sen toiminnan ja ominaisuudet omiin odotuksiin nähden. Näin voi välttyä yllätyksiltä, jotka voisivat harmittaa sitten, kun on jo myöhäistä. Jotta voit nauttia tulen tunnelmasta on syytä varmistua, että talosi ei kuumene liikaa tai hormi ylikuumene ja että takan rakenne kestää käyttöäsi, NunnaUuni Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Järvinen sanoo.

Aito NunnaUuni ei tee taloa tarpeettoman kuumaksi, sillä Mammutti-vuolukiveen varautunut lämpö säteilee tulisijasta tasaisen pehmeästi ja pitkän aikaa. Sen ansiosta NunnaUuni-tulisija täydentää parhaiten myös muita energiaratkaisuja kuten maalämpö- tai ilmalämpöpumppuja.

Asuntomessujen tuotetalossa on esillä vesikiertoisella NunnaUuni-Aqua+ -lämmönsiirtimellä varustettu varaava Joya-takka. NunnaUuni-Aqua+ -vesikierto voidaan liittää vaikkapa aurinko- tai maalämmön kanssa osaksi talon hybridilämmitysjärjestelmää ja tuottaa takalla reilusti yli puolet nykytalon vuosittaisesta lämmöntarpeesta.

Pitkän lämmönluovutuksen ansiosta NunnaUuni-lämmittäjän koko päivä ei kulu lämmityspuuhissa. Täysvuolukiviset NunnaUuni-tulisijat luovuttavat lämpöä jopa kaksi vuorokautta tulen sammumisen jälkeen. Kun tulisijan lämpö otetaan tehokkaasti talteen tulisijan rakenteisiin, hormi ei kuumene liikaa ja aiheuta tulipalon vaaraa.

Kestävä tulisija ei rapaudu tai halkeile käytössä. NunnaUunin asiakkaat ovat tyytyväisimpiä tulisijojensa kuntoon. Suomi Asuu -tutkimuksen (Rakennustutkimus RTS Oy / Suomi Asuu 15/16) mukaan vuosina 2006–2012 rakennetuissa omakotitaloissa asuvista asiakkaista jopa 95 % oli erittäin tyytyväisiä NunnaUuni-tulisijansa kuntoon. Kokonaan tyytymättömiä asiakkaita ei tutkimuksessa löytynyt lainkaan.

Tutkitusti ainutlaatuisesta, tulisijakäyttöön optimaalisesti soveltuvasta suomalaisesta luonnonkivestä valmistettu NunnaUuni-tulisija on investointi tulevaisuuteen. Palvelupakettiin sisältyy tulisijan asennus ja käyttöopastus, ja tulisijojen kiviosille annetaan viiden vuoden takuu.

NunnaUuni Seinäjoen Asuntomessuilla kohteissa 9 ja 40

Kuvat: NunnaUunin Blanka lämmittää Kuusamo-hirsitaloa Useimmat NunnaUuni-tulisijat ovat helposti muokattavissa asiakkaan toiveiden mukaan. Kuusamo-hirsitalon (kohde 40) tulisija on puettu tyylikkääseen ulkokuoreen. Täysvuolukivinen NunnaUuni Blanka -takka on täyslasitettu valkoisilla koristelaseilla. Kahden tunnin lämmittämisellä sen lämmin sydän antaa jopa kaksi vuorokautta lämpöä. (Kuva: Kuusamo Hirsitalot / Studio Hans Koistinen) NunnaUunin takkaleivinuuni Heikius Hus-talossa Heikius Hus-talossa (kohde 9) on tilanjakajana varaava, asiakkaan toiveiden mukaan toteutettu, tunnelimallinen takkaleivinuuni Hestia Solo mustilla koristelaseilla. Kaksipuolinen takkaleivinuuni on loistava tilanjakaja: takka luo tunnelmaa olohuoneessa samalla, kun uuni on käytössä keittiössä. Solo-takkaleivinuunin lempeä lämpö soveltuu erinomaisesti ruokien haudutukseen ja kypsennykseen. Uuni lämpenee vaivattomasti takkaa lämmitettäessä. Nunnanlahden Uuni -yhtymä on vakavarainen perheyritys. Tulisijojen valmistuksesta, markkinointi- ja myyntitoiminnoista vastaa tytäryhtiö NunnaUuni Oy. Kaikkien varaavien NunnaUuni-tulisijojen tulipesät ja lämmönvarausrakenteet valmistetaan yrityksen oman esiintymän Mammutti-vuolukivilajista. Tämän vuolukivilajin erinomaiset lämpöominaisuudet ja soveltuvuus erityisesti tulisijakäyttöön on näytetty toteen geologisin tutkimuksin. Tarkemmat kohdetiedot / Seinäjoen asuntomessut 2016 Kohde 40: NunnaUunin Blanka PL -takka, Kuusamo-hirsitalo Tekniset tiedot, Blanka PL Lämpöenergia: 73 kWh Paino: 2295 kg Korkeus: 1834 mm Leveys: 928 mm Syvyys: 682mm Kohde 9: NunnaUunin Hestia Solo Tunnel -takkaleivinuuni, Heikius Hus-Talo Tekniset tiedot, Hestia Solo Tunnel Lämpöenergia: 60 kWh Paino: 2200 kg Korkeus: 1824 mm Leveys: 912 mm (jalusta 1014 mm) Syvyys 674 mm (jalusta 776 mm) NunnaUunin messuosasto sijaitsee ulkonäyttelyalueella Ua14 – tule ja vakuutu!
Aito NunnaUuni on kodin lämmin sydänNunnaUunin Blanka lämmittää Kuusamo-hirsitaloa. Kuva: Kuusamo Hirsitalot / Studio Hans Koistinen
 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...