Älä päästä hiiriä kesämökkiisi talvehtimaan

 

– tilkitse kaikki kynänmentävät kolot huolella

Kesämökin tilkitseminen hiiri- ja rottahaittojen ehkäisemiseksi on tarkkaa puuhaa. Hiirelle riittää kulkuväyläksi kuuden millimetrin kokoinen aukko.

Kesämökkien laitto talviteloille on jälleen ajankohtaista. Syksyn rutiineihin kuuluu myös mökin suojaaminen ei-toivottuja jyrsijävieraita vastaan.

Rotta- ja hiirihaittojen ennaltaehkäisy levittämällä jyrsijämyrkkyjä ulos esimerkiksi mökin alle tai ympärille ei ole mahdollista.

– Kuluttajat saavat käyttää jyrsijämyrkkyjä vain sisätiloissa, tekninen päällikkö Jouni Siltala tuholaistorjuntaan erikoistuneesta Rentokilistä muistuttaa.

Paras keino välttää ikävät mökkivieraat on mökin riittävä ja huolellinen tiivistäminen. Rottia varten riittää, että tilkitään kaikki alle kahden senttimetrin kokoiset reiät. Jos hiiret haluaa pitää loitolla, ei reikä saa olla kuutta millimetriä suurempi.

– Karkeasti sanottuna, jos rako on niin suuri, että siihen mahtuu kynä väliin, hiirikin mahtuu kulkemaan siitä, Siltala vinkkaa.

Hiirien ja rottien vierailun mökillä huomaa helpoiten niiden jälkeensä jättämistä papanoista. Mikäli jyrsijät ovat mökissä vierailleet, tulee saastuneet alueet pestä huolellisesti.

Koska hiiret käyttävät myyrien kanssa samoja kulkureittejä, on esimerkiksi hiirien saastuttamien tekstiilien kanssa oltava varovainen.

– Hiirten mukana voi kulkeutua myyräkuumetta aiheuttavia itiöitä, joten tekstiileitä ei kannata pöllyttää vaan pestä, Siltala sanoo.

Myyräkuume-epidemioita on Suomessa noin kolmen vuoden välein, kun metsämyyräkanta on noussut suureksi. Edellinen epidemiavuosi oli 2014. Tautiaalto alkaa loppukesäisin ja jatkuu syksyyn.


Rentokil on Suomen johtava tuholaistorjunnan ammattilainen. Yli 80-vuoden kokemus Suomessa ja jatkuva kehittäminen takaavat korkeatasoisen palvelun. www.rentokil.fi

Älä päästä hiiriä kesämökkiisi talvehtimaanKuvituskuva. Lähde: Pixabay / Alexas_Fotos

Luokitukset

Muut

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...