Alennusta ajoissa haetulle pientalon luvalle

 
  • Kirjoittaja(t): Helsingin rakennusvalvonta
  • Luotu: 5 Lokakuu, 2015 - 14:57
  • Muokattu: 5 Lokakuu, 2015 - 15:00
Alennusta ajoissa haetulle pientalon luvalle

Nyt on paras aika hakea rakennuslupaa. Rakennusvalvonta antaa 20 prosenttia alennusta pientalon rakentamista tai laajentamista koskeville luville, jotka haetaan 1. lokakuuta – 31. tammikuuta. Kokonaisalaltaan 200 m2:n suuruiselle pientalolle tämä tarkoittaa noin 370 euron säästöä.

Alennuksella houkutellaan pientalorakentajia hakemaan rakennuslupia jo loppuvuodesta ja aivan alkuvuodesta, jolloin hakemukset ehditään pääosin käsitellä ennen kiireisintä kevätkautta. Oikein ajoitetusta suunnittelusta on hyötyä pientalon rakennuttajalle. Kun suunnittelijalla on riittävästi aikaa neuvotella asiakkaansa kanssa ja perehtyä rakennuspaikkaan, hän ehtii suunnitella taloudellisen, viihtyisän ja energiatehokkaan kodin. Rakentajalle on myös etua siitä, että tekijät ja tarvikkeet tilataan työmaalle ennen kesän lomasesonkia.

Pientaloalennus annetaan omakotitalon, paritalon tai rivitalon rakentajalle. Alennusta saa rakennuksen perusmaksusta sekä sen koon mukaan määräytyvästä maksusta. Alennus ei koske ns. kiinteistöinsinöörin maksuja, jotka kiinteistövirasto perii.

Alennusta myös energiatehokkaalle kodille ja Helsinki-pientaloille

Lisäksi matalaenergiatalona toteutettavan pientalon lupamaksua alennetaan 20–30 prosenttia, jos talon lämpöhäviötä estetään tehokkaasti. Alennus myönnetään suunnitelmien perusteella. Myös valmiin Helsinki-pientalomalliston käyttö oikeuttaa 25 prosentin alennukseen. Jos rakentaa matalaenergiatalon käyttäen Helsinki-pientalomallistoa ja vielä hakee lupansa hyvissä ajoin, voi siis saada yhteensä 75 prosenttia alennusta lupamaksusta.

 

Rakennuslautakunnan päätös alennuksesta 18.8.2015, § 252

Rakennusvalvontataksa 2015 

Rakennutan pientalon -sivusto

Lupaprosessi pähkinänkuoressa

 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...