Arctic Smart Villagen Älykylille löytyi energiaratkaisu

 

Kestävää asumista kehittävä Arctic Smart Village Oy ja innovatiivisia energiajärjestelmiä kehittävä ja hyödyntävä Holda Energy Solutions Oy solmivat puitesopimuksen aurinkoon perustuvan energiajärjestelmän suunnittelusta ja toteutuksesta viiteen ensimmäiseen Älykylään. Ensimmäiset kohteet ovat GeoHouse Älykylä® Utajärvellä ja Mynämäen Älykylä®.

Utajärven GeoHouse Älykylän suunnittelun aikana innovoitu energiakokonaisuus loi vahvan pohjan jatkaa yhteistyötä myös tulevien kohteiden osalta. Tavoitteena on hiilineutraali energiaratkaisu, mutta Arctic Smart Villagen mukaan alustavien laskelmien mukaan energiaa syntyy enemmän kuin Älykylässä tarvitaan.

”Otamme ilmasto- ja ympäristöasiat erittäin vakavasti. Kestävän asumisen kehittämiseen puhdas energia ja ennätysalhaiset energiakustannukset sopivat kuin nenä päähän. Holda Energy Solutionsin kanssa tehtävä yhteistyö vie maailmaa askeleen kestävämmäksi, kun asumisen päästöt saadaan nollattua”, Arctic Smart Village Oy:n toimitusjohtaja Juri Laurila sanoo.

“Energiaratkaisut ovat viime vuosina kehittyneet huimaa vauhtia eteenpäin. On huikeaa olla mukana tässä hankkeessa ja sen kautta toteutaa uusia ja innovatiivisia ratkaisuja kokonaisiin asuinyhteisöihin. Uskon, että hanke tulee toimimaan suunnannäyttäjänä tulevaisuuden ekologisessa asumisessa”, Holda Energy Solutions Oy:n toimitusjohtaja Vesa Robertsson toteaa.

Suurin osa älykylän energiasta tulee auringosta. Ei vain aurinkosähkönä; myös alueen lämmitysratkaisu perustuu aurinkoon. Osa alueen rakennusten katoista rakennetaan vesikatteena toimivasta aurinkokeräinkatosta, jonka kesän aikana tuottama lämpöenergia varastoidaan maahan porattuun lämpövarastoon, josta energia käytetään talvella. Ratkaisu on Holdan kumppanina toimivan kokkolalaisen Heliostoragen käsialaa.

Arctic Smart Villagen Älykylille löytyi energiaratkaisuLämpö varastoidaan maaperään sisäkkäisiin kehiin.

Loput alueen katoista rakennetaan aurinkosähkökatoista tuottamaan tarvittava sähkö, ja tarvittaessa tehdään maa-asenteinen aurinkosähköpuisto.

Puitesopimus pitää sisällään myös vientimarkkinat. Älykylä® - konsepti on Arctic Smart Villagen mukaan herättänyt kiinnostusta Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa.

Luokitukset

Aurinkoenergia

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...