Asuntomessualueelle Tuusulaan valmistuu erityisen monipuolinen puisto

 

Tuusulan kunta rakennuttaa Rykmentinpuiston asuntomessualueen etelälaidalle monipuolista julkista puistoa kaikenikäisten asukkaiden ja vierailijoiden virkistysalueeksi. Puisto rakentuu samanaikaisesti messutalojen kanssa. Puisto on suunniteltu siten, että se aktivoi liikkumaan, leikkimään, harrastamaan lähiviljelyä tai vain viettämään aikaa. Tuusulan Asuntomessujen kävijät pääsevät 10.7.–9.8.2020 ensimmäisinä tutustumaan puistoon, joka avataan kaikille messujen jälkeen.

Asuntomessualueelle Tuusulaan valmistuu erityisen monipuolinen puistoTuusulan Rykmentinpuiston asuntomessualueen etelälaidalle rakentuva puisto on kaikenikäisten kuntalaisten kohtaamispaikka. Puistossa voi leikkiä, liikkua, pelailla, tavata ystäviä, grillata ja nauttia eväitä sekä syötävän puiston yrttejä ja marjoja, harrastaa kotitarveviljelyä tai vain nauttia olosta.

Rykmentinpuiston asuntomessualueen puisto on syötävä

Puistoalueelle tulee hyötypuutarha, josta kuka tahansa voi poimia liperin ja ruoholaukan mausteeksi ruokapöytään tai raparperin piirakkaan.

– Kestävän asuinalueen konseptiin sisältyy mahdollisuus yhteisöllisyyteen. Tähän viljelypalstatoiminta luo hyvät puitteet, Tuusulan asuntomessujen projektipäällikkö Riikka Uusikulku sanoo.

Lähiviljelyä voi harrastaa kuntalaisille vuokrattavilla viljelypalstoilla, ja evästelyyn on rakennettu oleskelulaitureita hulevesilammikoiden äärellä, grillipaikka sekä penkki- ja pöytäryhmiä. Lähiliikuntapaikassa on kuntoiluvälineitä, petankkikenttä, asvaltoitu ja muotoiltu parkki skuuttaukseen ja nurmialue pelailuun. Leikkipuiston vetonaula on suurikokoinen oranssi kiipeilyteline. Leikkipaikan turva-alusta on kuvioitu värikkäin salamanteri- ja sudenkorentokuvioinnein. Lisäksi puistoon sijoitetaan taidetta.

– Tiivisti rakennetulla uudella asuinalueella puisto on tärkeä virkistysalue lähialueen asukkaille. Kaava-alueen mukaan nimettyyn Puustellinmetsän puistoon kauempaa saapuville on kaksi pysäköintialuetta ja pyörätelineitä, kertoo Tuomo Sipilä, Rykmentinpuiston ohjelmapäällikkö Tuusulan kunnalta.

Heinäkuussa alkaville Asuntomessuille valmistuu neljän hehtaarin eli lähes kuuden jalkapallokentän kokoinen puisto, joka laajenee myöhemmin 14,5 hehtaariin. Tulevaisuudessa koko 2 500 asukkaan Puustellinmetsän pääsee kiertämään hiekkapäällysteisiä, esteettömiä puistoraitteja pitkin. Kierroksen pituus on 2250 m. Messujen aikaan puistoreittejä on valmiina 1000 m.

Puiston rakentamisessa on nyt talvitauko. Viimeistelytyöt alkavat huhtikuussa 2020.

Asuntomessut järjestetään 10.7.-9.8.2020 Tuusulassa. Asuntomessut ovat avoinna kuukauden ajan joka päivä klo 10-18, lisäksi pidennettyinä iltoina keskiviikkoisin klo 21 asti, sekä Tuusulan Taiteiden Yönä pe 7.8. klo 20 saakka.

Lisätietoja:

asuntomessut.fi/tuusula

rykmentinpuisto.fi

 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...