Asuntomessut: Lohja laskee messutalojen hiilijalanjäljen

 

Lohjan kaupunki selvittää asuntomessualueen talojen ilmastovaikutuksia. Välineenä on ympäristöministeriön päivitetty rakennuksen vähähiilisyyden arviointimenetelmä. Työn tekee Granlund Oy.

Asuntomessut: Lohja laskee messutalojen hiilijalanjäljenKuva: Jaana Ahti-Virtanen

– Olemme jo rakentamisvaiheessa ohjeistaneet ilmastonäkökulman huomioimisessa, ja nyt haluamme tehdä näkyväksi eri valintojen ilmastovaikutuksia hiilijalanjälkilaskennan avulla, kertoo Asuntomessujen projektipäällikkö Mirka Härkönen.

Ympäristöministeriössä on valmisteltu rakennuksen vähähiilisyyden arviointimenetelmää, jonka avulla rakentamisen ilmastovaikutukset voi laskea rakennuksen koko elinkaaren ajalta rakennustuotteiden
valmistuksesta purkamiseen ja kierrätykseen asti.  Lohja saa käyttöönsä uuden päivitetyn version työkalusta laskelmiin. Laskelmat tekee Granlund Oy.

Lohja on mukana EU:n Life-ohjelman osittain rahoittamassa ja Suomen ympäristökeskuksen koordinoimassa valtakunnallisessa Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia -hankkeessa (Canemure). Lohjalla hanke on tarkoittanut rakentamisen, asumisen ja liikenteen ilmastovaikutuksien hillintää asuntomessualueella.

– Tulevaisuudessa hiilijalanjäljen tarkastelu rakennushankkeen suunnitteluvaiheessa antaa rakentajille mahdollisuuden tehdä ilmaston kannalta parempia valintoja taloprojekteissaan. Nyt haluamme tehdä
rakennusten hiilijalanjälkilaskentaa tutuksi ja havainnollistaa rakentamisen erilaisten ratkaisujen vaikutusta rakennuksen koko elinkaaren päästöihin, Canemure-hankkeen projektivastaava Jenna Kotilehto sanoo.

Luokitukset

Energia

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...