Auringon suojaa ja energian säästöä kaihtimilla ja markiiseilla

 

Keväällä ja kesällä aurinkosuojatuotteiden kysyntä kasvaa. Erityisesti erilaiset markiisit ja screenkaihtimet ovat suosittuja, mutta myös ikkunan sisäpuolelle asennettavat aurinkosuojat ovat nyt kysyttyjä. Ne ovat tehokas ja tyylikäs tapa torjua häikäisyä, estää huoneilmaa lämpenemästä liiaksi sekä siten lisätä asumis- tai työskentelymukavuutta. Lisäksi nykyaikaisilla teknisillä kaihdinratkaisuilla saavutetaan myös erinomaisia lämpöteknisiä etuja.

Ikkunoissa käytettävät aurinkosuojat jaetaan ulkopuolisiin ja sisäpuolisiin aurinkosuojaratkaisuihin. Sisäpuolisia aurinkosuojaratkaisuja ovat erilaiset kaihtimet kuten säle-, puu-, pystylammelli-, rulla-, plissè- ja screenkaihtimet sekä erilaiset laskos- ja paneeliverhot. Myös sivulle laskostuvat, verhokiskossa kulkevat, ylös-alas-rullautuvat pimennyskaihtimet sekä kaltevien ja vaakasuorien pintojen kattopimennyskaihtimet lasketaan sisäpuolisiin aurinkosuojaratkaisuihin.

Ulkopuoliset aurinkosuojaratkaisut, käytännössä siis markiisit ja ulkopuoliset screenkaihtimet varjostavat erittäin tehokkaasti ja pysäyttävät lämpösäteilyn rakennuksen ulkopuolelle. Tämän vuoksi ne säästävät jäähdytykseen käytettävää energiaa ja viilentävät sisätiloja suojausratkaisuista tehokkaimmin.

Nykyaikainen arkkitehtuuri suosii isoja ja korkeita mutta myös vinoja, soikeita ja pyöreitä ikkunoita, erkkereitä ja muita aurinkosuojauksen kannalta haastavia muotoja. Suomen Aurinkosuojaus ry:n puheenjohtaja Veli-Matti Paulin sanoo, ettei uransa aikana ole nähnyt ikkunaa, johon ei löytyisi alan erikoisliikkeestä sopivaa aurinkosuojausta.

Vanhan mielikuvan säle- tai rullaverhoista voi heittää romukoppaan alan erikoisliikkeessä, missä aurinkosuojaratkaisujen valikoima tarjoaa taatusti jokaiselle jotakin. Tarvittaessa alan liikkeestä saa myös asiantuntevaa suunnittelu-, mittaus- ja asennuspalvelua. Eri tyyppisten ratkaisujen lisäksi valittavana on lukematon määrä erilaisia kauniita materiaali- ja värivaihtoehtoja jokaiseen makuun ja tyylisuuntaan.

Suomen Aurinkosuojaus ry
Suomen Aurinkosuojaus ry on perustettu vuonna 1980 ja se on kaikkien Suomessa toimivien aurinkosuoja-alan yritysten yhteinen etujärjestö. Jäsenyritykset ovat kaihdin- ja markiisiliikkeiden lisäksi valmistamiseen ja maahantuontiin sekä asennus- ja myyntitoimintaan erikoistuneita yrityksiä. Yhdistyksessä on noin 40 jäsenyritystä ja jäsenmäärän odotetaan kasvavan edelleen.

Auringon suojaa ja energian säästöä kaihtimilla ja markiiseillaKuva: Jaana Ahti-Virtanen

Luokitukset

Ikkunat

 
 

 

RakennusFakta.fi

RakennusFakta.fi auttaa löytämään rakennusalan tuotteita ja ratkaisuja

Tutustu palveluun
 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...