Avoimet Puutarhat 5. 7. 2020

 

Sadat puutarhaportit avautuvat jälleen vierailijoille heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina, 5.7.2020. Jos haluat avata oman puutarhasi, tutustua muihin harrastajiin ja nauttia kesätunnelmasta hyvässä seurassa, nyt on aika ilmoittaa puutarhasi mukaan tapahtumaan.

Avoimet Puutarhat 5. 7. 2020

Tämän vuoden teemana on Yhdessä oppien puutarhassa. Myös Puutarhaliiton jäsenyhdistysten Ekotekoja puutarhassa -teema näkyy kesän kohteissa. Puutarha on parhaimmillaan monimuotoinen paratiisi sekä omistajilleen, vierailijoille että koko eliökunnalle.

Puutarhassa on helppo hengähtää, harrastaa hyötyliikuntaa ja seurata kasvun ihmettä. Puutarha ja sen hoitaminen opettavat tekijäänsä päivittäin, mutta parasta on luonnollisesti kokemusten vaihtaminen yhdessä muiden harrastajien kanssa.

Pääyhteistyökumppani Biolan edustaa tapatuman arvojen mukaista maailmaa luonnonmukaisine viljely- ja kompostointituotteinensa. Muutamat puutarhat esittelevät muun muassa ekologista sammalmultaa, joka valmistetaan 100-prosenttisesti joko kierrätetyistä tai nopeasti uusiutuvista raaka-aineista.

Rahkasammal sopii mainiosti hyvinvoivaan ja ekologiseen puutarhaan kasvuominaisuuksiensakin puolesta. Luontaisesti rahkasammal edistää kasvien juuriston kasvua, veden saantia ja ilmavuutta. Sammalen ominaisuudet edistävät niin syötävien kuin koristekasvien terveyttä ja kasvua, mistä jokainen harrastaja haaveilee.

Luonnon monimuotoisuutta vaalimalla voidaan toteuttaa YK:n kansainvälistä Kasvinterveyden vuotta 2020. Teemavuonna halutaan herättää huomiota siihen, että me ihmiset olemme täysin riippuvaisia kasvien hyvinvoinnista niin ravinnonsaannin kuin hyvän ympäristönkin osalta. Jokainen kotipuutarhurikin voi omalla toiminnallaan edistää kasvien terveyttä ja hidastaa muun muassa ilmastonmuutoksen haitallisia vaikutuksia.

Tapahtumaan tulevan kesän kohteeksi voi jo nyt ilmoittaa oman puutarhansa sivuilla www.avoimetpuutarhat.fi luomalla sinne kuvien kera oman puutarhaprofiilin. Ilmoittautumisaika päättyy 7. kesäkuuta, minkä jälkeen tapahtumaan osallistuville puutarhoille postitetaan info- ja esittelypaketit.

Lisätietoa: www.avoimetpuutarhat.fi

Luokitukset

Piha

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...