Contura 690 Style -takat korottavat tulipesän korkeammalle

 

Conturan suositun 600-sarjan takat uudistuvat keväällä 2017. Malliston uusi nimi on Contura 600 Style. Muutokset näkyvät modernien kiertoilmatakkojen muotoilussa ja teknisissä ominaisuuksissa.

Conturan 600-sarjan takat saavat tänä keväänä uuden ulkomuodon. Sarjan kookkain tulokas on Contura 690 Style -kiertoilmatakka, jonka muotoiluun on haettu vaikutteita kakluuneista. Tulipesää on nostettu ylemmäs, jotta takkatulen sytyttäminen ja huoltaminen käy helpommin. Loimuavat liekit pääsevät samalla paremmin näkyviin. Takan pyöreää muotoa voi korostaa kaarevalla lasisella eduslaatalla.

Takkojen kuoreen on saatavana uusia värejä ja pintamateriaaleja. Harmaan, valkoisen ja mustan teräskuoren rinnalla vaihtoehtona on perinteinen vuolukivi sekä Conturan oma Artstone-pinta. Karhean luonnollinen, vaaleanharmaa Artstone on valmistettu hiotusta betonista. Erilaisia 690 Style -takkamalleja on yhteensä kuusi. Mallista riippuen 690 Style -takassa on joko lasinen tai valurautareunainen luukku. Luukkujen kahvoista on tehty entistä huomaamattomampia: ne sulautuvat täysin takkojen ajattoman linjakkaaseen ulkonäköön. Kahvat on valmistettu kuumenemattomasta materiaalista.

Tulipesän alla on kätevä säilytystila takkapuille. Contura 690 Style -takoissa on vakiona sivulle avautuva puutilan ovi, joka kätkee klapit takan sisään. Jos säilytystilaa tarvitaan enemmän, lisävarusteeksi voi hankkia neliskulmaisen, sivultaan kaarevan halkotilan. Se istuu takan oikeaan kylkeen teräs- ja Artstone-kuorisissa malleissa. Erillisen halkotilan värivaihtoehdot ovat valkoinen, musta ja harmaa.

Contura 690 Style -kiertoilmatakalla voi lämmittää jopa 150 neliömetrin kokoista tilaa. Moderneissa kiertoilmatakoissa lämmön tehoa voi säädellä portaattomasti. Tästä on hyötyä erityisesti matalaenergiataloissa, joissa lämmöntarve on pienempi. Puhtaasti palavassa takassa on erinomainen hyötysuhde (82 %), joten puuta kuluu vain vähän. Lisävarusteeksi voi hankkia Powerstone-lämpömakasiinin, joka on valmistettu lämpöä varaavasta oliviinikivestä. Powerstone asennetaan tulipesän yläpuolelle kuoren sisälle.

Contura 690 Style -takat korottavat tulipesän korkeammalle

Tekniikalla tehoja tuleen

Contura 600 Style -sarjan kaikkiin takkoihin on kehitetty uudenlaisia teknisiä palo-ominaisuuksia. Automatic Start Function -toiminto säätää automaattisesti palamisilman syöttöä arinan läpi. Siksi luukun voi sulkea heti sytykkeiden sytyttämisen jälkeen.

Refueling Boost Function -toiminnon avulla voi herättää henkiin lähes sammuneen hiilloksen. Luukun alla olevaa kahvaa kääntämällä palotilaan virtaa altapäin uutta happea, joka herättää hiilloksen ja auttaa sytyttämään uudet puut. Näin takkatulesta voi nauttia pitempään.

Kolmas tekninen uudistus on Silent Sliding Ash Tray, äänettömästi liukuva, kapea tuhkaluukku. Se avautuu ja sulkeutuu tyhjennystä varten pehmeästi ja hiljaisesti. Yksityiskohdissa on mietitty käytön vaivattomuutta ja miellyttävyyttä.

 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...