Espoolaisessa kohteessa investoitiin 40 sähköauton latauslaitteeseen

 

Espoon Örkkiniittyyn vuonna syksyllä 2017 valmistuneella pientaloalueella investoitiin asuntokohtaisiin sähköauton latauslaitteisiin jokaista 40 asuntoa kohden. Rakennuttaja TA-Yhtiöt näki 40 aseman tilauksen kannattavaksi rakennettaessa perheasuntojen kokonaisuutta.

Espoolaisessa kohteessa investoitiin 40 sähköauton latauslaitteeseenKuvituskuva. Lähde: Pixabay

”Tämä on nykyaikaa ja vastaus yleismaailmalliseen kaupunkiympäristön kehitykseen. Tässä kohteessa rakennettiin poikkeuksellisen suurten, yli 90 neliöisten asuntojen kokonaisuutta. Näimme investoinnin kannattavaksi ja uskoimme tämän lisäävän asuinalueen vetovoimaa”, kertoo Tiina Käyhkö, markkinointipäällikkö, TA-Yhtiöt.

Sähkösuunnittelija Unitrix Oy suositteli rakennuttajaa investoimaan Schneider Electricin EVlink Wallbox ja Parking -latauslaitteisiin, jotka edustavat mode 3 -lataustapaa. Lataaminen EVlink Wallbox ja Parking -latauslaitteilla on turvallisempaa, nopeampaa ja käyttäjäystävällisempää kuin lataaminen tavalliseen kotitalouspistorasiaan kytkettävällä tilapäislaturilla.

”Täällä Örkkiniityssä suosittelimme rakennuttajaa panostamaan standardoituun, turvalliseen ja henkilösuojattuun latausasemaan. Kiinteistöjen tarpeisiin tällainen ns. mode 3 -lataustapa on ainoa oikea ratkaisu”, kertoo Harri Rinne, sähkösuunnittelija, Unitrix.

Hyvä huomioida latauspisteen hankinnassa

Suomen sähköautomarkkinan voidaan ennustaa kasvavan 100 % vuosittain. Tulevina vuosina latausasemia hankitaan kasvavassa määrin koteihin, työpaikoille ja julkisiin paikkoihin. Esimerkiksi taloyhtiössä investoinnin harkinnassa on hyvä edetä kolmen kohdan kautta:

1.Tilaa sähkösuunnittelija kartoittamaan sähköjärjestelmän mahdollisuudet.

2.Valitse latausasemien määrä ja teho yhtiön tarpeen mukaan.

3.Valitse laskutuksen kohdennusmalliksi etäkäyttöliittymä tai ulkoista palvelu laskutusoperaattorille.

”Rakennusten uudistuva energiatehokkuusdirektiivi tulee vaatimaan latauspistevalmiuksia ja latauslaitteita uusiin kiinteistöihin tulevina vuosina. Sähkösuunnittelija ja rakennuttaja ovat tässä Örkkiniityn pilottiprojektissa osoittaneet hienoa varautumista sähköautokannan nopean kasvun vuosiin”, kertoo Schneider Electricin Kim Långström, liiketoiminnanjohtaja, Partner Business.

 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...