Ethän tee tätä yleistä valaistusmokaa – katso Milla Alftanin valaistusvinkit

 
  • Kirjoittaja(t): Airam Electric Oy Ab
  • Luotu: 20 Tammikuu, 2015 - 13:59
  • Muokattu: 20 Tammikuu, 2015 - 14:04

Valaistus on yksi sisustuksen päätekijöistä, mutta siihen kiinnitetään harvoin tarpeeksi huomiota. Pieniltä tuntuvat valaistusmokat voivat olla kohtalokkaita.

Harva tulee ajatelleeksi, kuinka tärkeä osa sisustusta valaistus on. Sisustussuunnittelija Milla Alftan painottaa, että valaistus on yksi sisustuksen päätekijöistä. Oikeanlainen valaistus korostaa sisustuksen parhaita puolia sekä tekee asunnosta turvallisen, kun esimerkiksi portaat on oikein valaistu. Valaistussuunnitelma olisikin hyvä tehdä heti sisustusta suunnitellessa.

- Yleisiä mokia, mitä jonkun verran tehdään on, että suunnitellaan esimerkiksi valaistus, joka saattaa häikäistä. Tai sitten valitaan esimerkiksi liian pieni valaisin olohuoneeseen, Milla Alftan kertoo.

 Älyled-lampuilla lisää mahdollisuuksia

Tämän hetken kuumin valaistustrendi on led-valaisimet. Niiden suosio on yleistynyt viime aikoina, sillä led-lampuista on tullut aikaisempaa halvempia ja energiatehokkaampia. Myös led-lamppujen laatu on parantunut. Nykyisin esimerkiksi led-lamppujen valo on aikaisempaa luonnollisempi silmille.

- Uusimpia innovaatioita ovat älyled-lamput, joita voi säätää esimerkiksi älypuhelimella tai taulutietokoneella. Sovelluksen avulla pystyy himmentämään lamppuja langattomasti, kertoo Airamin myyntijohtaja Kari Niemenmaa.

Uutta on myös se, ettei himmennyslamppujen asentamiseen tarvitse enää sähkömiehen apua, vaan valaistusta voi himmentää esimerkiksi sähkökatkaisijan avulla.

Ledien jatkuva kehitys on nopeaa. Lamput parantavat koko ajan valotehokkuuttaan ja pienenevät kooltaan. Tulevaisuudessa ledit tulevat tarjoamaan entistä monipuolisempia valaistusmahdollisuuksia.

 

Katso video: Milla Alftan kertoo, näin sisustat valaistuksen avulla from Deski on Vimeo.

 

Lisätietoja:

Airamin tuoteryhmäpäällikkö Juha Setälä, 040 354 3050, juha.setala@airam.fi

 

 

RakennusFakta.fi

RakennusFakta.fi auttaa löytämään rakennusalan tuotteita ja ratkaisuja

Tutustu palveluun
 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...