Finlandia-talon julkisivumarmoria myytävänä

 

Finlandia-talon vanhojen julkisivumarmoreiden purku on alkanut ja kaupunkilaisilla on mahdollisuus ostaa itselleen kappale historiaa, kun 1000 neliömetriä kokonaisena purettuja laattoja, noin 600 kappaletta, on nyt myynnissä. Noin 6000 neliömetriä Finlandia-talon marmoria kierrätetään teolliseen uusiokäyttöön.

Finlandia-talon julkisivumarmoria myytävänäKuva: Pohjolan Kiviasennus Oy / Henrik Hako-Rita

Ensimmäisenä puretut Lorrano Pradetto -marmorit myydään kokonaisina laattoina. Helsingin kaupungin rakentamisliikelaitos Staran järjestämä verkkohuutokauppa löytyy Kiertonet.fi-sivustolta.

– Laitamme laattoja myyntiin sitä mukaa kun saamme niitä työmaalta. Tarjouksen voi tehdä useammasta eri erästä tai yksittäiskappaleesta. Myyntiin tulee yhteensä noin 600 laattaa. Kannattaa ennakoida, että laatat ovat melko painavia, jopa noin sata kiloa, ja ne pitää pystyä noutamaan itse Oulunkylän varastoltamme, palvelupäällikkö Teemu Levander Starasta sanoo.

Luonnonkivilaattojen kunto ja koko vaihtelevat, tarkemmat kuvaukset on kerrottu verkkohuutokaupan sivuilla. Myytävien laattojen yleisin koko on 800 millimetriä x 1200 millimetriä x 30/40 millimetriä. Tulevassa käytössä on Staran mukaan syytä ottaa huomioon marmorin heikentyneet ominaisuudet ja varmistaa, että vanha laatta on aina hyvin tuettu.

Teolliseen uusiokäyttöön tarkoitetusta 5800 neliömetrin kokonaisuudesta järjestetään rakennus- ja kivialan toimijoille suunnattu ostotarjouskilpailu. Ostotarjouskilpailusta tiedotetaan tarkemmin Staran verkkosivuilla kesäkuun aikana.

Finlandia-talon uusi julkisivu valmistuu keväällä 2024. Se verhoillaan italialaisella Etelä-Tirolin alueen Lasan marmorilla, jonka esteettiset ja tekniset ominaisuudet todettiin tutkimuksissa rakennussuojelun ja teknisen kestävyyden kannalta parhaiksi. Finlandia-talon perusparannus alkoi helmikuussa uusien maanalaisten tilojen louhinnoilla. Urakka valmistuu kokonaisuudessaan syksyllä 2024.

Luokitukset

Julkisivu

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...