Forbon uusi The Next Generation of Marmoleum -mallisto tarjoaa klassisia ja moderneja lattiaratkaisuja

 
  • Kirjoittaja(t): Forbo Flooring Finland Oy
  • Luotu: 4 Helmikuu, 2013 - 15:05
  • Muokattu: 4 Helmikuu, 2013 - 15:42

Forbon uusi The Next Generation of Marmolem -lattiamallisto sopii niin perinteiseen kuin nykyaikaiseen arkkitehtuuriin. Uusissa Marmoleum Marbled-, Solid‑, Patterned- ja Linear-mallistoissa on laaja valikoima moderneja sekä klassisia linoleumilattioita. Marmoleum on luonnon omista raaka-aineista valmistettu lattianpäällyste ja se on sekä ekologinen että taloudellinen lattiaratkaisu. Kaikissa Forbon Marmoleum-lattianpäällysteissä on lisäksi Topshield2, kaksinkertainen UV-kovetettu pintakäsittely, jonka ansiosta Marmoleumin kokonaiskustannukset ovat alhaiset.

Linoleumilla on 150-vuotiset perinteet – se on maailman ensimmäinen joustava lattianpäällyste, ja sen design muistetaan muun muassa kuuluisasta saksalaisesta Bauhaus-instituutista. Uuden The Next Generation of Marmoleum -malliston väri- ja kuosimaailma on ainutlaatuisen laaja. Mallisto tarjoaa luonnon innoittamia ekologisia lattianpäällysteratkaisuja niin uudiskohteisiin kuin saneerattaviin rakennuksiin, kuten sairaaloihin, kouluihin, museoihin ja toimistoihin.

Marmoleum Marbled -malliston kuoseissa laaja värien kirjo
 

Uudessa marmorikuoseista koostuvassa Marbled-mallistossa on peräti 90 värivaihtoehtoa, joiden intensiteetti ja kontrasti vaihtelevat voimakkaista hienovaraisempiin sävyihin. Vahvakontrastiset mallit muistuttavat oikeaa marmoria, hillitymmät puolestaan muistuttavat enemmän seinämaalauksia.

Yksiväristä tyylikkyyttä Marmoleum Solid ‑mallistossa
 

Tyylikkyys ja hienovaraisuus ovat Marmoleum Solid -malliston avainsanat. Mallisto on luotu alkuperäisen linoleumin hengessä ja kuosit ovat lähes yksivärisiä. Malliston murretussa väripaletissa näkyvät niin betonin viileys kuin luonnon raikkaat värit.

Marmoleum Patterned-mallistossa kuvioita ja graafisuutta
 

Marmoleum Patterned -mallistossa esiin nousevat mustat, harmaat ja valkoiset Graphic-mallit seka jännittävän laikukas kaksivärinen Piano, joista voi rakentaa sekä leikkisiä että tyylikkäitä yhdistelmiä. Helposti yhteen sovitettava väripaletti oli hienostuneen malliston lähtökohta.

Marmoleum Linear-mallisto – klassikon paluu
 

Marmoleum Linear -mallisto on kunnianosoitus linoleumin pitkälle historialle: 1950-luvulla luodusta kuosista jalostettiin ja sovitettiin nykypäivän väripalettiin vuonna 2009 esitelty Striato. Rohkaistuneina uudelleenesittelyn maailmanlaajuisesta menestyksestä mallistoa on laajennettu – Linear-mallisto käsittää yhteensä 18 väriä ja kuosia. Yhdensuuntainen kuviointi syntyy luonnostaan linoleumin valmistusprosessin alkuvaiheissa. Uusia kuoseja on luotu kokeilemalla eri värejä ja tutkimalla mitä kaikkea 150 vuotta vanhalla prosessilla voidaan saada aikaan. Luonto on lämpimistä sävyistä koostuvan laajan värikirjon innoittaja.

Marmoleum on ekologinen ja taloudellinen lattiaratkaisu
 

Forbon Marmoleum on kaikkein ympäristöystävällisin joustava lattianpäällyste: Marmoleum valmistetaan luonnon omista raaka-aineista, muun muassa juutista, pellavasta, hartsista, puujauheesta ja kalkista. Marmoleumissa ei ole sen ulkonäköä parantavia lisäaineita ja sillä on myös pitkät puhdistus- ja huoltovälit. Kaikissa Marmoleum-lattianpäällysteissä on myös kaksinkertainen UV-kovetettu pintakäsittely Topshield2, jonka ansiosta Marmoleumin elinkaaren kokonaiskustannukset ovat joustavien lattianpäällysteiden alhaisimmat.  Palveltuaan 30 vuotta tai pidempään Marmoleum voidaan hävittää, koska se hajoaa luonnossa. Marmoleumin voi myös polttaa, jolloin sen lämpöarvo on niin suuri, että se ylittää valmistuksessa käytetyn energiamäärän. 

Dessaussa vuonna 1925 perustetussa saksalaisessa Bauhaus-instituutissa luotiin runsaasti taiteiden, käsityön ja arkkitehtuurin modernismin ilmentymiä. Bauhaus on Euroopasta Pohjois-Amerikkaan ja koko maailmaan levinneen nykyaikaisen rakennustaiteen kehto. Kunnostetussa Bauhausissa on vieläkin asennettuna Forbo Marmoleumklassikko, “Berlin red”.
 

Lisätietoja:                             
www.forbo-flooring.fi

Kuluttajatiedustelut ja jälleenmyynti:                  
Forbo Flooring Finland Oy, puh. (09) 8623 0300, info.finland@forbo.com

Forbo Flooring Systems on osa maailmanlaajuista Forbo-konsernia, joka kuuluu johtaviin lattianpäällyste-, kiinnitys- ja kuljetinjärjestelmävalmistajiin. Suomessa Forbo tarjoaa laajan ja monipuolisen valikoiman lattianpäällysteitä julkiseen ja yksityiseen käyttöön. Laadukkaissa linoleumi-, muovi- ja tekstiililattioissa yhdistyvät toimivuus, väri ja suunnittelu. Forbolta saa kaikkiin ympäristöihin sopivat ja kestävät lattianpäällysteet.

Kuvagalleria

Forbo
Forbo
Forbo
Forbo
 

 

Uutiskirje

Tilaa kerran kuukaudessa ilmestyvä Rakenna Oikein, Korjaa Oikein uutiskirje

Tilaa tästä
 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...