Fourdeg julkisti maailman ensimmäisen Wi-Fi vesipatteritermostaatin

 
Fourdeg julkisti maailman ensimmäisen Wi-Fi vesipatteritermostaatin

Suomalainen startup-yritys Fourdeg julkisti maailman ensimmäisen Wi-Fi termostaatin vesikiertoiseen patterilämmitykseen. Wi-Fi on WLAN-tuotteiden kaupallinen nimitys. WLAN on yleisesti käytössä oleva langaton lähiverkko, mutta teknologiaa ei ole käytetty aiemmin patteritermostaateissa korkean virrankulutuksen vuoksi. Tämä ongelma on nyt ratkaistu.

Fourdeg on suunnitellut vähävirtaisen Texas Instrumentsin piiriin perustuvan Wi-Fi-radiomoduulin yhteistyössä suomalaisten pörssiyhtiöiden Etteplanin ja Vincitin kanssa. Wi-Fi termostaatti toimii kaikkialla WLAN-verkossa. Arvioitu paristonkesto on kaksi vuotta, joka on enemmän kuin Z-Wave tai ZigBee termostaateilla. Termostaattiosan valmistaa Eurotronic, jonka tuotanto on Saksassa. ”Visiomme palveluyrityksenä on, että kaikki digitaaliset termostaatit liitetään Fourdegin palveluun”, kertoo Mikko Kaijärvi, Fourdegin teknologiajohtaja.

Wi-Fi termostaatit reagoivat manuaalisia termostaatteja herkemmin lämpötilassa tapahtuviin muutoksiin ja säätävät tarkemmin sisälämpötilaa. Oppiva algoritmi lämmittää ja viilentää jokaista huonetta yksilöllisesti ottaen huomioon paikallissääennusteen Ilmatieteen laitokselta. Palvelu toimii täysin automaattisesti, eikä asukkaalta tai työntekijältä vaadita toimenpiteitä. Heillä on halutessaan mahdollisuus ohjata lämmitystä ja vaikuttaa omaan kulutukseensa käyttöliittymän kautta. Terveellinen sisälämpötila parantaa ilmanlaatua vaikuttaen hyvinvointiin ja työn tuottavuuteen.

Eroon reitittimistä! Tähän asti on tarvittu erillinen reititin, joka muuttaa WLAN-signaalin langattomien termostaattien käyttämille matalaenergiaradioille. Wi-Fi termostaatti tekee reitittimestä tarpeettoman. Radioyhteyskin on varmempi, kun ylimääräisestä operaatiosta luovutaan.

Fourdeg aloittaa Wi-Fi termostaattien toimitukset asiakkaille kesäkuussa 2017.”Uusi termostaatti on käyttäjäystävällisempi ja alkuinvestointi puolittuu, kun reititintä ei tarvita”, toimitusjohtaja Markku Makkonen sanoo.


Fourdeg on palveluyritys lämmityksen optimointiin. Palvelu parantaa asumismukavuutta ja säästää lämmityskuluissa vähemmällä energiankulutuksella ja kysyntäjoustolla. Tämä saavutetaan lämmittämällä jokaista huonetta yksilöllisesti oikealla hetkellä, tarpeellisella energiamäärällä ja huoneen käyttötarkoituksen mukaisesti.

Yrityksen ydinosaaminen on patentoituja ennustavia algoritmeja käyttävä pilvipalvelu. Palvelu toteutetaan kaupallisilla internetiin liitetyillä digitaalisilla termostaateilla uusissa ja vanhoissa asuin- ja liikerakennuksissa.

Fourdeg toimii B2B-yrityksenä yhteistyössä energia-, kiinteistöhuolto- ja rakennusyhtiöiden kanssa varmistaen suurenkin toimituskyvyn. Vuonna 2013 perustettu yritys toimittaa palveluitaan eri puolille Suomea ja tavoitteena on laajentua Eurooppaan lähivuosina.

Luokitukset

Lämmitys

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...