Good Design® -tunnustuspalkinto Aicci T1 -pöydälle

 

2020 Good Design® -tunnustus on myönnetty älyvalaisevalle Aicci T1 -pöydälle. Pöydän on valmistanut Muuramessa valaisimia ja valaisevia kalusteita valmistava Aicci Oy, ja pöydän ovat suunnitelleet Sauli Koukkari ja Päivi Charpentier.

Good Design® -tunnustuspalkinto Aicci T1 -pöydälleKuva: Aicci

Good Design® Award on vuonna 1950 suomalais-amerikkalaisen arkkitehdin ja teollisen muotoilijan Eero Saarisen sekä amerikkalaisen muotoilijapariskunnan Charles ja Ray Eamesin perustama muotoilualan palkinto-ohjelma.

 

Tunnustusten myöntämisestä päättää suunnittelun ammattilaisista koostuva kansainvälinen tuomaristo. Arviointikriteerejä ovat tuotteiden esteettisyys, suunnittelun innovatiivisuus ja uuden tekniikan käyttö. Tarkastelun kohteina ovat muotoilu, materiaalit, rakenne, konsepti, toiminta, hyödyllisyys, energiatehokkuus ja ympäristövaikutukset. 

 

Palkitut Aicci T1 -pöydät on tarkoitettu olo- ja makuuhuoneen sohva- ja sivupöydiksi ja valaisimiksi. Pöytien tasoon on sijoitettu valonlähteet ja optiikka, joiden ansiosta valo jakautuu valmistajan mukaan tasaisesti koko pöydän kannen alalle. Pöytien valonohjaus on toteutettu pöytiin integroidulla kotimaisen Casambi Technologies Oy:n kehittämällä valonohjaimella. Ratkaisu perustuu pienitehoiseen Bluetooth Low Energy -tekniikkaan, jolla valon säätö tapahtuu langattomasti iOs ja Android-laitteisiin ladattavalla applikaatiolla. Valoa voidaan säätää myös erilaisilla katkaisimilla ja sensoreilla kuten liike- ja päivänvaloantureilla.

 

Pöytätasot valmistetaan opaalilaminoidusta turvalasista. Runko- ja jalkaosat ovat alumiinia ja titaania. Pöydän rakenne on suunniteltu niin, että valonlähteet, virtalähde- ja valonohjainyksikkö liitäntäjohtoineen ovat vaihdettavissa. Aicci Oy on hakenut valaisevan pöydän rakenneratkaisulle patenttia.

Luokitukset

Sisustaminen

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...