Habitare 2020: Luovuus, omaleimaisuus ja käsillä tekeminen

 

Sisustus- ja muotoilualan tapahtuma Habitare on julkistanut ohjelmansa, jossa korostuvat luovuus, vastuullisuus ja taito elää.  Habitare järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 9.-13.9.2020.

Habitare ammentaa suomalaisen muotoilun historiasta ja pohtii samalla suomalaisen muotoilun tulevaisuutta. Ajattomasta ja kestävästä muotoilusta Sami Sykön haastateltavana kertoo sisustusarkkitehti Ahti Taskinen torstaina 10.9. kello 13.00 Arena-lavalla. 

 

Maailmalla kiertänyt suomalaisen designin Wild at Heart -näyttely saapuu kotiyleisön ääreen Habitareen ja jatkaa sen jälkeen Japaniin. Itävaltalainen kuraattori ja Schloss Hollenegg -designresidenssin johtaja Alice Stori Liechtenstein, Suomen Saksan-instituutin johtaja Laura Hirvi sekä Wild at Heart -näyttelyn kuraattori, muotoilija Tero Kuitunen kertovat kiertonäyttelyn vaikutuksista suomalaisiin muotoiluun keskiviikkona 9.9. kello 16.

Habitare 2020: Luovuus, omaleimaisuus ja käsillä tekeminen

Juhlavuoden kunniaksi ensimmäistä kertaa Habitaressa jaetaan myös Suuri sisustustunnustus keskiviikkona 9.9. kello 10 yhteistyössä Dekon, Avotakan, Glorian Kodin ja Asunin kanssa. 

Juhlavuoden kansainvälinen ystävä, tutkija, kuraattori ja toimittaja Joseph Grimavalitsee Arena-lavalla Habitaren kiinnostavimmat osastot, tuotteet ja ilmiöt keskiviikkona 9.9. kello 13.

Muotoilijat Milla Vaahtera, Tero Kuitunen ja sisustusarkkitehti Jussi Laine pohtivat tulevan kauden trendejä ja taiteen ja teollisen muotoilun rajamaastoon sijoittuvaa collectible designia yhdessä Antiikki&Design-lehden päätoimittaja Mirva Saukkolan kanssa Arena-lavalla lauantaina 12.9. kello 12.

Kuinka sisustusmediat toimivat ja millaisia ovat tulevaisuuden sisustuslehdet? Dekon toimituspäällikkö Jaana Sarkki ja A-lehtien asumisen medioiden vetäjä Maija Koski pohtivat sisustusmedioiden roolia sunnuntaina kello 12.

Signals-trendiluento esittelee näkyviä globaaleja megatrendejä ja teemoja. Trendeihin perehdytään toimittaja ja trendianalyytikko Susanna Björklundin kanssa keskiviikkona 9.9. kello 14 ja lauantaina 12.9. kello 15.

Habitaren teema Taito Elää! – Art of Living korostaa hetkestä nauttimista, luovuuden ja kädentaitojen merkitystä. Teeman taustalla vaikuttavista trendeistä ja ilmiöistä kertovat perjantaina 11.9. kello 17 teeman luoneet trendiasiantuntijaAntti Rimminen Urban View:sta ja tuottaja ja kulttuuritoimittaja Mia Dillemuth.

Hyvästä elämästä keskustellaan Habitaren pääyhteistyökumppaneiden päätoimittajien kanssa torstaina 10.9. kello 17. Sami Sykön haastattelussa keskustellaan suomalaisista kodeista, sisustustyyleistä ja hyvän elämän aineksista keskustelevat Kari-Otso Nevanluoma Avotakasta, Ulla Koskinen Asunista, Saila-Mari Kohtala Glorian Kodista ja Saija Hakoniemi Dekosta.

Muumimuseo tuo Habitareen muumien merellistä tunnelmaa ja mahdollisuuden oppia muumien elämäntavasta kaikkina Habitaren päivinä. Mitä opittavaa meillä olisi muumeilta? Aiheesta lauantaina 12.9. kello 11 keskustelevat Minna Honkasaloja Meri Kallio Muumimuseosta. 

Globaalissa tuotantoketjussa korostuu vastuullisuus ja ymmärrys omien valintojen vaikutuksista ympäristöön. Tuotannon ja kuluttamisen eettisistä aspekteista keskustellaan Tikaun perustaja ja yrittäjä Taina Snellman-Langenskiöldin johdolla paneelissa Arena-lavalla torstaina 10.9. kello 16.

Kiertotalous- ja muotoiluyritys Niimarin perustaja ja toimitusjohtaja Enni Karikoski kertoo perjantaina kello 13 Niimarin kiehtovasta tarinasta, circular designista ja siitä, miten lineaarisesta taloudesta siirrytään kiertotalouteen.

15-vuotisjuhlavuottaan viettävä Design District Helsinki tuo Habitareen viisi puheenvuoroa, jotka ottavat kantaa paikalliseen valmistamiseen ja taidekäsityön merkitykseen. Lokalista tuttu Katja Hagelstam kertoo keskiviikkona 9.9. kello 12 taidekäsityön merkityksestä ja siitä, kuinka muotoilussa pyritään kohti vähempää ja erityisempää. Lapuan Kankureiden Jaana Hjelt kertoo paikallisen valmistamisen tärkeydestä torstaina 10.9. kello 14.30.

Koko ohjelma tutustuttavissa Habitaren verkkosivuilla.

Lisätietoja:

Habitare: tiedottaja Eva Kiviranta, eva.kiviranta@messukeskus.com, puh. +358 40 775 6609

Luokitukset

Sisustaminen

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...