Habitare avaa ovet sisustajille ja haaveilijoille

 

Habitare toivottaa tervetulleeksi kaikki sisustajat, kodin koristelijat, remontoijat, haaveilijat, toteuttajat, ammattilaiset ja amatöörit tutustumaan Suomen suurimpaan sisustamisen ja muotoilun tapahtumaan. Uudistuneen Habitaren 500 yrityksen osastolta voi tehdä ostoksia kynttilänjaloista sohviin ja huippudesignista kylpyhuonekalusteisiin. Tänään alkavan Helsinki Design Weekin suurin tapahtuma Habitare on avoinna Messukeskuksessa Helsingissä keskiviikosta sunnuntaihin 7.-11.9.

Habitare-messukokemus on täysin uudistunut. Ensimmäisenä astutaan sisään suomalaisen ja kansainvälisen muotoilun maailmaan AHEAD-halliin. Aheadista löytyvät myös erikoisnäyttelyt Signals, The Block, Far Ahead, Kaj Franck muotoilupalkinto sekä Habi Kids. 200 yritystä esittelee ja myy uusinta suomalaista ja kansainvälistä muotoilua. Tuotteiden ja yritysten yhdistävänä tekijänä Aheadissa ovat uudet materiaalit, trendit ja innovaatiot.

FOLK-halli on kaikkien remontoijien ja sisustajien mekka kodin kokoon, tyyliin tai ikään katsomatta. Folk-hallista löytyvät kodin huonekalut, pintamateriaalit, takat ja tulisijat, keittiöt ja kylpyhuoneet. Huonekaluvalmistajien sisustuspalvelupisteet ja Valoklinikka palvelevat ilmaiseksi kinkkisissä sisustuspulmissa kaikkia messukävijöitä.

DECOR-halli on sisustajan unelma. Hallista löytyvät kaikenlaiset sisustus- ja lifestyletuotteet Suomesta ja maailmalta. Yritysten osastoilta löytyy ostettavaa kaiken kokoisille kukkaroille.

Samaan aikaan Habitaren kanssa järjestetään myös ArtHelsinki-nykytaidetapahtuma sekä Antiikki-tapahtuma, josta voi tehdä menneen maailman löytöjä täydentämään modernia sisustusta. Antiikki-tapahtuman uusi Nostalgia-alue esittelee retroa ja vintagea niin koruina, vaatteina, astioina ja huonekaluina kuin autoinakin. Upea Muotojen mestari – Hiort af Ornäs -näyttely esittelee 50-luvun huonekaluja.

Habitare liputtaa yhteisöllisyyden puolesta

Ovet auki ja kahvipannu kuumana – suomalainen koti on aina ollut avoin ystäville. Habitare haluaa olla osa liikettä, joka tekee yhteisöllisyyden edistämisestä osan oman aikamme kertomusta. Yritysten osastot on rakennettu viihtymistä varten. Elämyksellisiä kokonaisia koteja, teema-alueita ja monen brändin yhteisiä osastoja löytyy aikaisempaa enemmän. Osastoille rakennetut ravintolat, kahvilat, smoothie-kioskit ja samppanjabaarit houkuttelevat virkistäytymään messuhulinan keskellä, piipahtamaan kahvikupposelle ja tapaamaan ystäviä hyvän ruuan äärellä.

Habitaren huimaavasta tarjonnasta saa eniten irti asiantuntijoiden johdolla. Habitare-oppaiden ilmaisille opastuskierroksille voi osallistua torstaista sunnuntaihin. Sisustussuunnittelijat ja sisustuslehtien toimittajat poimivat tarjonnasta kiinnostavimmat yritykset, suunnittelijat ja tarinat tuotteiden takana.

Habitare avaa ovet sisustajille ja haaveilijoilleKuva: Habitare

Erikoisnäyttelyt täydentävät kokemusta

Habitare-kokemukseen saa syvyyttä tutustumalla erikoisnäyttelyihin. Nuorten suunnittelijoiden The Block, automaatiota ja robotiikkaa asumisessa esittelevä Far Ahead, sisustuksen trendejä luotaava Signals, ekologista muotoilua esittelevä EcoDesign ja muovin kierrätysmahdollisuuksia tutkiskeleva Trash Materials tarjoavat inspiraatiota omaan arkeen ja kotiin. Täysin uusi alue on Helsinki Design Weekin kanssa yhteistyössä toteutettu lasten alue Habi Kids, jossa työpajojen ja peuhualueiden kautta myös perheen pienimmät pääsevät tutustuvat muotoilun maailmaan ja yritykset esittelevät lastenhuoneen sisustamisen tuotteita ja palveluita.

Habitare-kävijöiden ajatukset lentävät Ajatuskupla-teoksessa

Ahead-hallin katossa leijuvat kuplat johdattavat kävijän Arena-ohjelmalavan jättimäisen ajatuskuplan alle. Installaatio on design- ja suunnittelutoimisto Musutan Jopsu ja Timo Ramun käsialaa. Ajatuskupla-teos kuvastaa Habitare-yhteisön toiveita ja ajatuksia. Kupla hengittää valolla kuin hengittävä yhteisö.

Varta vasten installaatiolle suunnitellut OTUS-jakkarat peilaavat ajatuskuplan valoa takaisin. Leikkisän ajatuskuplan alla voi hengähtää ja antaa omien ajatustensa lähteä lentoon. Jopsu Ramun suunnittelemat OTUS-jakkarat toteuttaa Piiroinen.

Kansainvälinen Ystävä valitsee kiinnostavimmat uutuudet

Habitaren ensimmäinen Kansainvälinen Ystävä, designvaikuttaja Alice Rawsthorn, poimii Habitaren tarjonnasta kiinnostavimmat uutuudet ja esittelee ne Habitare-yleisölle keskiviikkona. Myös suomalaiset ja ulkomaiset sisustusbloggaajat esittelevät omat suosikkinsa messujen tarjonnasta torstaina Arena-ohjelmalavalla. Mielenkiintoista ohjelmaa on tarjolla koko viikonlopun ajan. Arenalla vinkkejä sisustuksen ja ylitsepursuavan tavaramäärän karsimiseen antavat muun muassa suomalaiset ”KonMarit” eli Ammattijärjestäjät ry.

Habitare tarjoaa elämyksiä, ideoita ja tietoa sisustamisesta sekä kodin ja eri tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Helsinki Design Weekin suurin yksittäinen tapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.-11.9.2016. Samaan aikaan ammattilaisten tapahtumat Forma ja Helsinki Design Weekin Showroom sekä yleisötapahtumat ArtHelsinki, Antiikki, HifiExpo ja ValoLight.
www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2016 |

Luokitukset

Sisustaminen

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...