Harva haluaa kylppäriremontista tee-se-itse-projektin

 

Kylpyhuoneremontin välttely vaikuttaa asunnon valintaan

Joka neljäs suomalainen suunnittelee remontoivansa kylpyhuoneensa viiden vuoden sisällä. Osalle kyseessä on putkiremontin tuoma pakollinen haaste, toisille odotettu sisustusprojekti. Harva suhtautuu kylpyhuoneremonttiin tee-se-itse-projektina. Vaikka moni on valmis maalaamaan tai tapetoimaan itse, kylpyhuoneen kohdalla omiin remonttitaitoihin ei luoteta. Märkätilojen kunnostaminen halutaan jättää ammattilaisille. Suomalaiset ovat muita pohjoismaalaisia enemmän huolissaan remontin aiheuttamasta häiriöstä ja sotkusta. Enemmistö muuttaisi mieluummin asuntoon, jossa on uusi tai vasta remontoitu kylpyhuone, jotta välttyisi urakalta. Tämä käy ilmi kylpyhuoneen saniteettituotteita valmistavan Geberitin teettämästä laajasta pohjoismaisesta kyselystä*, johon vastasi yli tuhat ihmistä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa sekä Tanskassa.

Geberitin kyselyn mukaan 73 prosenttia suomalaisista haluaa jättää kylpyhuoneen remontoinnin kokonaan ammattilaisten hoidettavaksi. Ruotsalaiset ottavat yhtä varman päälle ja suosivat ammattilaisia. Tanskalaiset ja norjalaiset ovat rohkeampia osallistumaan itse remonttihommiin. Vain harva haluaa tehdä kylpyhuoneremontista tee-se-itse-projektin. Kaikissa Pohjoismaissa alle 8 prosenttia uskoo selviävänsä kylpyhuoneen remontoinnista täysin omin avuin.

– Kylpyhuoneen remontti on iso investointi, jossa luotetaan asentajien ja urakoitsijoiden ammattitaitoon. He osaavat ehdottaa tilaan sopivia ratkaisuja ja hoitavat asennukset huolella. Jos vesieristeet ja laatoitus ovat kunnossa, ilmettä voi piristää pienemmillä remonteilla, kuten wc-istuimen, lavuaarin tai kiintokalusteiden vaihdolla, toteaa Geberitin markkinointikoordinaattori Kati Laakso.

Harva haluaa kylppäriremontista tee-se-itse-projektinKuvat: Geberit Oy

Remontoitu kylpyhuone tekee asunnosta houkuttelevan

Kaunis ja hyväkuntoinen kylpyhuone on asunnolle iso myyntivaltti. Yli puolet suomalaisvastaajista on huolissaan remontin aiheuttamasta häiriöstä ja sotkusta. Remonttia välttääkseen jopa 68 prosenttia suomalaisvastaajista kertoo, että muuttaisi mieluummin asuntoon, jossa uusi tai vastikään remontoitu kylpyhuone.

Muissa Pohjoismaissa remontin välttely vaikuttaa asunnon valintaan vähemmän: norjalaisista 56 prosenttia, ruotsalaisista 47 prosenttia ja tanskalaisista vain 32 prosenttia antaa painoarvoa asialle. Tanskalaisista yli kolmannes kertoo päinvastoin haluavansa päästä remontoimaan kylpyhuoneen oman makunsa mukaan.

Kylpyhuoneremontin hyvänä puolena pidetään mahdollisuutta tehdä tilasta omannäköinen. Materiaalien ja kalusteiden valinta tuottaa kuitenkin monille pään vaivaa. Erityisen vaikeaksi päätösten tekemisen kokevat norjalaiset, jotka ovat eniten huolissaan remontin kalleudesta. Toiseksi eniten valinnanvaikeus rasittaa suomalaisia.

Kaikissa Pohjoismaissa houkuttelevimmaksi vaihtoehdoksi koetaan, että kaikki tarvikkeet saa hankittua yhdestä paikasta, mieluiten asennuspalvelun kanssa. Pakettiratkaisuihin ovat kiintyneet erityisesti suomalaiset: joka kolmas valitsee mieluiten yhdestä paikasta saatavan kokonaisuuden. Toinen kolmannes on halukas ostamaan valmiin paketin, jota voi täydentää omilla hankinnoilla. Eniten yksilöllisesti eri myymälöistä koottuja kokonaisuuksia arvostavat tanskalaiset, jotka myös vierastavat vahvimmin valmiita pakettiratkaisuja.

*Geberitin tilaamaan laajaan kylpyhuonekyselyyn vastasi yhteensä 1008 iältään 18–74-vuotiasta suomalaista. Lisäksi Ruotsissa vastaajia oli 1011, Norjassa 1008 ja Tanskassa 1006. Tutkimuksen toteutti kaikissa neljässä maassa YouGov.


Maailmanlaajuisesti toimiva Geberit-konserni on saniteettiteollisuuden eurooppalainen markkinajohtaja. Geberitillä on vahva paikallinen edustus suurimmassa osassa Euroopan maista. Yritys valmistaa erittäin korkealaatuista saniteettitekniikkaa ja -keramiikkaa. Geberitillä on yli 30 tehdasta, joista 6 on Euroopan ulkopuolella. Konsernin pääkonttori on Rapperswil-Jonassa Sveitsissä, ja sen CHF 2,8 miljardin liikevaihtoa (2016) on tekemässä yli 12 000 työntekijää lähes 50 maassa. Geberit on listattuna Sveitsin pörssissä, ja vuodesta 2012 Geberitin osake on ollut mukana SMI:ssä (Swiss Market Index).

Geberitin palveluksessa Suomessa on noin 250 henkilöä. Suomen myynti, markkinointi ja hallinto toimii Vantaalla. Toimitusjohtaja on Kim Lövkvist, ja Tammisaaren tehtaan johtajana toimii Matts Lundström.

Luokitukset

Kylpyhuone

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...