Helsinki vuokraa ja myy omakotitalotontteja

 
  • Kirjoittaja(t): Helsingin kiinteistövirasto
  • Luotu: 5 Lokakuu, 2015 - 14:22
  • Muokattu: 5 Lokakuu, 2015 - 14:29
Helsinki vuokraa ja myy omakotitalotontteja

Helsingin kaupunki vuokraa 59 omakotitalotonttia omatoimiseen rakentamiseen.

Eniten tontteja on tarjolla Mellunkylässä. Vapaita tontteja on myös Tapaninkylässä, Pihlajamäessä ja Suutarilassa sekä yksittäisiä tontteja Patolassa, Torpparinmäessä ja Puistolassa.

Suurin osa tonteista on heti rakentamisvalmiita. Osalle tonteista on mahdollista rakentaa Helsinki-pientaloja, jotka on etukäteen suunniteltu Helsingin kaupunkiympäristöön sopiviksi. Rakennusluvan saaminen Helsinki-pientaloille onnistuu siksi joutuisasti.

Tontit ovat 300–730 m² kokoisia ja niillä on rakennusoikeutta 120–210 k-m². Tonttien maanvuokrat, jotka sidotaan elinkustannusindeksiin, ovat noin 2 900–4 500 euroa vuodessa.

Tontit on tarkoitettu helsinkiläisille hakijoille, joiden perheeseen kuuluu vähintään yksi alle 16-vuotias lapsi. Vuokraajat valitaan hakijoiden joukosta arpomalla.

Hakuaika päättyy 2.11.2015 klo 16. Arvonnan tuloksesta kerrotaan hakijoille tammikuussa 2016.

Tontteja on myös myynnissä

Kaupungilla on parhaillaan myös myynnissä kahdeksan pientalotonttia, joilla on rakennusoikeutta 140–260 k-m². Tonteista kaksi sijaitsee Viikinrannassa ja kuusi Laajasalon Kruununvuorenrannassa.

Kruunuvuorenrannan tontit kuuluvat Kaitalahden pientaloalueeseen, joka sijaitsee Kaivoskallion luonnonsuojelualueen läheisyydessä. Viikinrannan tontit puolestaan sijaitsevat Kalastajanrannan asuinalueella, joka liittyy osaksi Vanhankaupungin ja Kuninkaankartanonsaaren maisemaa.
Tontit myydään kaikille avoimella tarjouskilpailulla. Tarjouksia voi jättää kiinteistövirastoon 13.10.2015 klo 15 asti.

Kontaktit

Helsingin kaupungin kiinteistövirasto Pientaloasiamies Juha Heikkilä, puh. 09 310 70964, juha.heikkila@hel.fi Tekninen asiantuntija Merja Mäkipää, puh. 09 310 36453, merja.makipaa@hel.fi

Luokitukset

Suunnittelu Muut

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...