Honkarakenne esittelee puurakentamista Kazakstanissa

 

Honkarakenne osallistuu 10.6.–10.9.2017 Kazakstanin pääkaupungissa järjestettävään Astana EXPO 2017 -maailmannäyttelyyn Suomen Paviljongin yhteistyöyrityksenä. Näyttely esittelee suomalaista energiaosaamista, puhtaita ratkaisuja ja uusiutuvia energiavaihtoehtoja.

”Aiomme olla ekologisen ja terveellisen rakentamisen johtava talotoimittaja valituilla markkina-alueillamme. Ekologiset kulutustottumukset ovat maailmanlaajuinen trendi ja yhä useampi haluaa panostaa asumisen laatuun ja perheensä hyvinvointiin. Kazakstan lähialueineen tarjoaa meille kiinnostavia nousevia markkinoita”, kertoo Honkarakenteen toimitusjohtaja Marko Saarelainen.

Ensimmäiset Honkarakenteen talot toimitettiin Kazakstaniin 1990-luvulla. Vuonna 2016 Honkarakenteen maahantuoja avasi Almatyssa uuden myyntitoimiston ja laajensi palvelutarjontaansa kattamaan monipuoliset suunnittelu- ja rakentamispalvelut paikallisiin tarpeisiin.

Terveellisiä koteja, vapaa-ajan rakennuksia ja julkisrakennuksia suomalaisesta puusta

Hirsitalo on viihtyisä, terveellinen ja turvallinen ratkaisu niin yksityiskodiksi kuin julkisiin rakennuksiin kuten kouluihin, päiväkoteihin, hoivakoteihin ja aluerakentamisen kohteisiin. Hengittävässä hirsirakennuksessa on luonnostaan hyvä sisäilma, sillä massiivipuu tasaa tehokkaasti ilmankosteuden vaihteluita. Pintamateriaalina mäntypuu on luonnollinen, kosteusturvallinen materiaali ja sen pinta on antibakteerinen. Hyvin suunniteltu ja oikein rakennettu hirsirakennus kestää satoja vuosia ja soveltuu erinomaisesti myös maanjäristysalueille.

Ekologisesti kestävä tuotantoprosessi

Yli 70 % Suomen pinta-alasta on metsää ja suomalaisen kestävän metsänhoidon periaatteiden mukaisesti puuta kasvatetaan enemmän kuin sitä hakataan. Honkarakenne hankkii raaka-aineensa vain PEFC-sertifioidusta metsistä. Tämä takaa, että puu on tuotettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Puu jalostetaan tilaus-toimitus-periaatteella mittatarkoiksi talopaketeiksi Honkarakenteen omalla tehtaalla Karstulassa. Tuotannosta jäävä vähäinen hukka hyödynnetään lämpöenergian tuotannossa Karstulan kunnalle. Tuotantoprosessi on sertifioitu ISO 9001 laatu- ja ISO 14001 -ympäristöstandardien mukaisesti. Tehtaan käyttämä sähköenergia on tuotettu ainoastaan uusiutuvilla energialähteillä.

Hirsitalolla on pieni hiilijalanjälki

Rakennusmateriaalien ekologisuutta vertailtaessa puu erottautuu edukseen ylivoimaisesti. Puun jalostaminen rakennusmateriaaliksi kuluttaa merkittävästi vähemmän energiaa kuin muiden materiaalien tuotanto – vain noin 50 % sementin ja 20 % tiilen vaatimasta energiasta. Modernilla hirsitalolla on pieni elinkaarenaikainen hiilijalanjälki, sillä kasvaessaan puu sitoo itseensä merkittävän määrän ilmakehän hiilidioksidia. Esimerkiksi 150-neliöinen hirsitalo varastoi 90 000 kg hiilidioksidia, mikä vastaa 560 000 km ajomatkaa autolla. Puusta ei myöskään synny ongelmajätettä, vaan se on 100 % kierrätettävä tuote. Yleisesti voidaan todeta, että mitä enemmän puuta rakentamisessa käytetään, sitä kestävämpi hanke on ekologisesti.

Honkarakenne esittelee puurakentamista Kazakstanissa
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...