HSY etsii pientalojen asukkaita testaamaan uudenlaista biojäteastiaa

 

Helsingin seudun ympäristöpalvelut kokeilee uudenlaista tuulettuvaa biojäteastiaa 150 pientalolla. Kokeilussa selvitetään, voisiko uuden astian avulla pidentää biojäteastian tyhjennysväliä nykyisestä kahdesta viikosta.

HSY etsii pientalojen asukkaita testaamaan uudenlaista biojäteastiaa

HSY valmistautuu kokeilulla myös jätelakiesityksen muutokseen, jonka mukaan biojätteen keräys laajenee tulevina vuosina merkittävästi. Vuoden kestävä tuulettuvan biojäteastian kokeilu on asiakkaalle maksuton, ja mukaan voi hakea viimeistään 20.6.2021. 

Kokeiluun otetaan asiakkaita, joilla ei ennestään ole biojäteastiaa ja jotka asuvat 1–4 asunnon pientaloissa Helsingissä tai Kirkkonummella alueella, josta HSY kerää biojätteet.

Tuulettuvassa biojäteastiassa on tuuletusaukkoja ja välipohja, jonka alle biojätteen mahdolliset nesteet valuvat. Perinteistä biojäteastiaa parempi ilmastointi pitää biojätteen kuivempana, mikä voi vähentää jätteiden muodostamaa hajua.

– Biojätteen keräys on jätelakiesityksen mukaan laajenemassa merkittävästi. Haluamme kehittää biojätteen keräyksestä entistä ympäristöystävällisempää sekä edullisempaa pientalojen asukkaille. Yksi keino tähän on yrittää pidentää biojäteastian tyhjennysväliä. Tuulettuvan biojäteastian kokeilussa selvitämme, kuinka pitkä tyhjennysväli voi olla ennen haju- tai muita haittoja, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Juho Nuutinen.

Asiakas tilaa tuulettuvalle biojäteastialle tyhjennyksen, kun se on tarpeen. Kokeilun osallistujat pakkaavat biojätteensä HSY:n jakamiin biojätepusseihin ja arvioivat jäteastian hajua tilatessaan sille tyhjennyksen. Kokeilun osallistuja saa pihaansa tuulettuvan biojäteastian sekä maksuttomia biojätepusseja vuoden ajaksi alkaen syyskuusta 2021.

Luokitukset

Muut

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...