HSY: Hiekoitushiekka Sortti-asemalle tai uudelleenkäyttöön

 

Pihoilta poistetun hiekoitushiekan voi hyödyntää uudelleen omalla pihalla tai viedä HSY:n Sortti-asemalle. Hiekka ei kuulu sekajäteastiaan.

HSY: Hiekoitushiekka Sortti-asemalle tai uudelleenkäyttöön

Keväällä pihat ja hiekoitushiekat paljastuvat lumihankien alta. Kuivien pihojen hiekkapöly nousee tuulen mukana ilmaan ja voi heikentää ilmanlaatua. Hiekat pitäisi lakaista pihalta pois kosteana. 

HSY muistuttaa, että lehtipuhaltimien käyttö hiekanpoistossa nostattaa pölyä ilmaan, minkä vuoksi niiden käyttö hiekanpoistoon on kielletty pääkaupunkiseudun kunnissa. Pihojen ja osin jalkakäytävien puhdistus on kiinteistöjen vastuulla.

Hiekan ja sepelin voi kerätä mahdollisuuksien mukaan talteen ja hyödyntää uudelleen omalla pihalla.

- Toivomme, että hiekkaa tai sepeliä ei laitettaisi kiinteistön sekajäteastiaan. Ne tekevät jäteastiasta erittäin painavan käsivoimin siirrettäväksi. Liian painavat jäteastiat aiheuttavat työturvallisuusriskin jäteauton kuljettajalle, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Juho Nuutinen.

Sekajäteastiasta hiekka ja sepeli päätyvät Vantaan jätevoimalaan, missä ne palamattomina aineina eivät hyödytä voimalan sähkön ja kaukolämmön tuotantoa.

Pienet määrät hiekkaa voi viedä maksua vastaan HSY:n Sortti-asemille. Ne ovat auki arkisin kello 7–21. Konalan Sortti-asema on auki 10. huhtikuuta alkaen myös viikonloppuisin sekä lauantaina että sunnuntaina kello 10–17. Vaikka asema on auki, tulee asukkaiden noudattaa mahdollisia koronasta johtuvia liikkumisrajoituksia.

Suuret hiekkamäärät tulee toimittaa maksua vastaan siirtolavalla Ämmässuon ekoteollisuuskeskukseen tai muuhun käsittelyyn. Siirtolavoja tarjoavat useat yksityiset yritykset.

Luokitukset

Piha

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...