HSY:n tuulettuva jäteastia tyhjennetään vain tilauksesta

 

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY kokeilee uudenlaista tuulettuvaa biojäteastiaa 150 pientalolla. Kokeilussa selvitetään, voisiko uuden astian avulla pidentää biojäteastian tyhjennysväliä nykyisestä kahdesta viikosta. Uudet jäteastiat saapuivat kokeilijoiden pihoille syyskuun lopussa.

HSY:n tuulettuva jäteastia tyhjennetään vain tilauksesta

Tuulettuvassa biojäteastiassa on tuuletusaukkoja ja välipohja, jonka alle biojätteen mahdolliset nesteet valuvat. Perinteistä biojäteastiaa parempi “ilmastointi” pitää biojätteen kuivempana, mikä voi vähentää jätteiden muodostamaa hajua.

Kokeilun osallistujat tilaavat tuulettuvalle biojäteastialle tyhjennyksen, kun se on tarpeen. He pakkaavat biojätteensä HSY:n jakamiin biojätepusseihin ja arvioivat jäteastian hajua tilatessaan sille tyhjennyksen. Näin HSY saa asiakkailtaan tärkeää tietoa uudenlaisen astian toimivuudesta.

HSY jakoi kokeilun osallistujille erilaisia biojätepusseja, joita he käyttävät biojätteensä pakkaamiseen.

– Seuraamme kokeilussa vaikuttaako pussin tyyppi siihen, kuinka usein ja mistä syistä tuulettuvalle biojäteastialle täytyy tilata tyhjennys, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Juho Nuutinen.

Tuulettuvan biojäteastian kokeilussa selvitetään, voisiko biojäteastian tyhjennysväliä pidentää nykyisestä kahdesta viikosta. Tämä on yksi tapa, jolla HSY kehittää biojätteen keräyksestä entistä ympäristöystävällisempää ja edullisempaa pientalojen asukkaille. Uuden jätelakiesityksen mukaan biojätteen keräys on laajenemassa lähivuosina merkittävästi.

Luokitukset

Muut

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...