Hyttysille pääsykielto sisätiloihin

 
Alumiinikehyksiset hyttysverkot napsautetaan karmien magneetteihin kiinni

Juhannus on hyttysten kulta-aikaa. Kesäkuumalla ikkunoita pidetään auki raittiin ilman takia, mutta varjopuolena ovat sisälle pyrkivät inisevät pikkuvieraat. Varsinkin iltaisin ötökät hakeutuvat valon perässä sisätiloihin. Jos kesäiltojaan ei halua viettää kärpäslätkän varressa, hyönteiset saa pidettyä ulkona asentamalla tuuletusikkunoihin hyttysverkot. Pislan hyttysverkot napsautetaan kiinni ikkunan karmeihin ruuvattaviin magneetteihin. Näin ne voidaan helposti irrottaa ja nostaa varastoon talven lähestyessä. Pienireikäinen verkko pitää ötököiden lisäksi myös oravat ja pikkulinnut ulkosalla. Koottavan hyttysverkon mitat voi sovittaa omaan ikkunaan sopiviksi sahaamalla.

– Tuuletusikkunoihin löytyy lukuisia hyttysverkkoja, joissa on erilaisia kiinnityksiä tarranauhasta kiinnityssalpoihin. Verkkoja myös naulataan suoraan ikkunan karmeihin. Pisla on kehittänyt magneeteilla kiinnitettävän hyttysverkon, joka on helppo napsauttaa paikoilleen ja irrottaa syksymmällä. Näin verkot voi nostaa talveksi suojaan varastoon, kertoo rakentamisen ja sisustamisen tuotteisiin erikoistuneen Pisla Oy:n myyntijohtaja Mika Sandelin.

Hyttysille pääsykielto sisätiloihinKuvat: Pisla Oy

Pislan hyttysverkkojen kiinnitysmekanismi perustuu magneetteihin, jotka ruuvataan kiinni puisiin ikkunan karmeihin. Verkon alumiinisessa kehyksessä olevat metallipalat tarttuvat napakasti magneettikiinnikkeisiin. Jos tuuletusikkuna aukeaa sisäänpäin, hyttysverkko kiinnitetään ikkunan ulkokarmin pintaan ja voidaan jättää siihen vaikka pysyvästi. Jos ikkuna aukeaa ulospäin, avataan ikkuna ja nostetaan verkko sitten paikoilleen tuuletuksen ajaksi. Kehyksen reunoilla on pienet kahvat, joiden avulla verkon saa vedettyä helposti ikkunasta.

– Tukevat hyttysverkot pitävät ulkona myös vähän isommat luontokappaleet, kuten sisälle seikkailevat pikkulinnut ja oravat, Sandelin lisää.

Tuunaamalla juuri omaan ikkunaan sopivaksi

Hyttysverkon oikeat mitat saa mittaamalla ikkuna-aukon korkeuden ja leveyden kiinteiden karmien kohdalta. Pislan hyttysverkko kootaan valmiista osista juuri omaan ikkunaan sopivaksi. Paketissa on neljä kulmapalaa, neljä katkaistavaa alumiiniprofiilia, hyttysverkko sekä magneettikiinnikkeet. Profiilit on valmistettu tukevasta, säänkestävästä alumiinista ja kulmapalat muovista. Kehyksen värivaihtoehdot ovat valkoinen ja tummanruskea. Valkoisissa kehyksissä verkon sävy on harmaa ja tummanruskeissa kehyksissä tummanruskea. Saatavana on kolme vakiokokoa: 60 x 120 cm, 120 x 120 cm ja 120 x 200 cm. Näistä voi muokata omiin ikkunoihin sopivat hyttysverkot.

– Alumiiniprofiileja voi lyhentää rautasahalla. Ne sahataan seitsemän senttiä lyhyemmäksi kuin mitä ikkuna-aukosta mitattiin, sillä kulmakappaleet tuovat molempiin päihin lisämittaa kolme senttiä. Lisäksi molempiin päihin jätetään puolen sentin väli, jotta kehys on helpompi nostaa paikoilleen. Kun kulmapalat kiinnitetään, kehyksestä tulee oikean kokoinen, Sandelin neuvoo.

Kun kehys on koottu, verkko painetaan kehyksen uriin paketin mukana tulevalla kumiputkella. Kiinnityksestä tulee napakka. Lopputuloksena on siisti ja viimeistelty alumiinikehyksinen hyttysverkko. Monivuotiseen käyttöön tarkoitetut verkot on helppo irrottaa ikkunoista ja nostaa talveksi varastoon. Ennen varastointia ne kannattaa puhdistaa. Magneettikiinnikkeet voidaan jättää karmeihin ympäri vuoden.

Lisätietoja: www.pisla.fi

Jälleenmyynti: hyvin varustellut tavaratalot, rautakaupat ja sisustusalan liikkeet


Pisla Oy on vuonna 1976 perustettu yritys, jonka pääpaikka on Viitasaarella Suomessa. Pisla palvelee rautakauppoja ja tavarataloja rakentamiseen ja sisustamiseen liittyvissä asioissa Suomessa, Skandinaviassa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa, Tsekissä, Slovakiassa ja Saksassa. Yhtiöllä on omaa tuotantoa Suomessa ja Puolassa. Pisla Oy on osa Pisla Group -konsernia, johon kuuluvat myös tytäryritykset Opa Muurikka Oy Suomessa, Vertex S.A. Puolassa, Vertex CZ s.r.o. Tsekin tasavallassa ja Pisla O.O.O. Venäjällä. Yhtiö työllistää noin 250 alan ammattilaista, ja sen liikevaihto on noin 24 miljoonaa euroa.

Luokitukset

Ikkunat Muut

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...