Iglunmuotoinen sauna yllättää sisältä ja ulkoa

 

Iglusauna on pohjoismaiseen maisemaan suunniteltu ja käsityönä valmistettu korkealaatuinen valmissauna. Sen pintamateriaalina käytetyt käsinladotut päreet uudistavat ulkosaunan perinteistä ilmettä ja löylyhuoneen kupolimainen muoto mahdollista kaikille saunojille tasaiset ja pehmeät löylyt. Iglusaunan kolme kokovaihtoehtoa antavat asiakkaille valinnanvaraa pelkistetyn yksinkertaisesta löylyhuoneesta myös puku- ja pesuhuoneen sisältävään valmiiseen saunakokonaisuuteen. Viron Viljandissa suunniteltujen ja rakennettujen Iglusaunojen toimitukset maailman perinteikkäimmille saunamarkkinoille ovat alkaneet.

Ulkonäöltään kiehtova ja löylyiltään täydellisyyttä tavoitteleva Iglusauna ei jätä ketään kylmäksi. Käsityönä puusta valmistettu Iglusauna toimitetaan tehtaalta täysin viimeisteltynä, lauteet ja kiukaan sisältävänä kokonaisuutena. Se lämpiää puulla tai sähköllä miellyttävään 70-80 asteen saunomislämpötilaan kesäisin reilussa puolessa tunnissa ja talvipakkasillakin tunnissa. Saunan ulkoseinä on ladottu aidoista kuusipäreistä ja sisäseinät ovat haapapärettä. Päreitä yhden saunan valmistamiseen tarvitaan yli 2500, jotka kaikki sovitetaan paikalleen käsin.

”Voi kuulostaa rohkealta tuoda Suomen kaltaiseen maahan uudenlaista sauna-ajattelua. Mutta kun se on Iglusaunan kaltaisesti silmiinpistävän erilaista ja silti laadukasta, uskon maailman perinteikkäämmänkin saunakansan vastaanottavan uutuuden lämmöllä. Yksilöllinen ja käsintehty Iglusauna on kuin taideteos, joka luonnollisen viimeistelynsä vuoksi elää yhdessä ympäristönsä kanssa”, kertoo ensimmäisen Iglusaunan alun perin itselleen mökkisaunaksi suunnitellut ja rakentanut Creative Woodworks Oü:n perustaja Siim Enders. Hän lisää, että myös Viro voidaan laskea Suomen kaltaiseksi saunamaaksi: ”Viron savusaunaperinne lisättiin hiljattain Unescon ylläpitämään ihmiskunnan aineettoman maailmanperinnön luetteloon. Se kasvatti Viron kansainvälistä mainetta teknologian ohella myös saunamaana, joten virolaisen saunaosaamisen vienti ei ole lainkaan vieras ajatus. Uskomme, että Iglusaunan patentoitu muotoilu ja korkealaatuinen käsityö yhdistettynä erinomaisiin löylyominaisuuksiin ovat omiaan tuomaan myös koko sauna-käsitteelle uusia ystäviä.”

Iglusaunan puinen runko ja kolmeen kerrokseen ladotut päreseinät hengittävät luonnollisesti antaen saunaan raikkaan sisäilman. Löylyhuoneen kupolimainen muoto mahdollistaa löylyn tasaisen laskeutumisen kaikille saunojille. Löylyn pehmeyttä lisäävät sisätilojen puumateriaalit: lauteet ovat lämpökäsiteltyä haapaa ja lattiat höylättyä kuusilautaa. Tilaustyönä valmistettavan Iglusaunan seinät käsitellään asiakkaan toiveiden värisellä ympäristöystävällisellä suoja-aineella.

”Päreen käyttö kattomateriaalina yleistyi Suomessa 1800-luvun alkupuolella, joten kyse ei ole mistään uudesta keksinnöstä. Hyvin tehdyt pärekatot kestivät aikoinaankin yli 30 vuotta ja alusta saakka käsin rakennettu Iglusauna noudattaa samoja huolellisen perinnerakentamisen periaatteita. Klassinen pintamateriaali ja saunan kiehtova muoto myös sopivat pohjoismaiseen kansallismaisemaamme viimeistellen kaikin puolin oivallisen saunakokemuksen", kertoo Iglusaunan Suomen markkinoista vastaava Kari Vihurila.

Iglusaunasta on saatavilla kolmea eri kokoa. Pienin, yksiosainen Iglusauna sisältää vain neljä henkeä vetävän löylyhuoneen. Keskikokoinen, kaksiosainen Iglusauna sisältää kuuden hengen löylyhuoneen lisäksi pukuhuoneen. Suuressa, kolmiosaisessa Iglusaunassa on kuuden hengen löylyhuoneen ja pukuhuoneen lisäksi myös erillinen pesutila. Iglusaunat varustetaan asiakkaan toiveen mukaisesti jatkuvalämmitteisellä puu- tai sähkökiukaalla.

Iglunmuotoinen sauna yllättää sisältä ja ulkoa

Luokitukset

Sauna

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...