Invalidiliitto käy lumikasabarrikadeille

 
  • Kirjoittaja(t): Invalidiliitto ry
  • Luotu: 14 Tammikuu, 2015 - 12:36
  • Muokattu: 14 Tammikuu, 2015 - 12:39

Kun pääkallokelit helpottavat, kevyen liikenteen väylillä ovat vastassa uudet haasteet. Niille voi ennen aurausta ehtiä ilmestyä polkuja, joita pitkin kahlaaminen voi olla hyvin haastavaa, jos on liikkeellä vaikkapa lastenvaunujen kanssa. Kevyen liikenteen väylät ovat myös usein aurauslumen välivarastointipaikkoja.

Liikkumisen vaikeuskerroin lisääntyy, kun kulkija ottaa käyttöönsä pyörällisen apuvälineen, kuten rollaattorin tai pyörätuolin. Apuvälineen käyttäjän talvi saattaakin merkitä melkeinpä kotiarestia, sillä tie voi katketa jo kotiovelle, jos taloyhtiössä ei ole huolehdittu aurauksesta.

Toinen runsaslumisten kelien murheenkryyni ovat teiden sivuille auratut lumet. Lumikasat katkaisevat usein tien bussipysäkille tai vaikkapa liikennevalon painonapille. Jos fyysinen kunto on vähänkin huonompi tai jalka ei muusta syystä nouse lumikasan yli, voi liikkuminen olla mahdotonta.

Invalidiliitto nousee lumibarrikadeille, ja muistuttaa Pääkallokelit-kampanjassaan hyvän talvikunnossapidon merkityksestä. Erityisesti liikkumisesteisille ja ikääntyneille lumivallit voivat muodostaa ylitsepääsemättömän esteen. Kiinteistöjen aurauksesta vastaavia Invalidiliitto muistuttaa siitä, että invaparkkipaikka ei ole lumen kaatopaikka.

Pääkallokelit.fi -sivuilla muistutetaan myös liukastumistapaturmien vaaroista ja annetaan vinkkejä niiden välttämiseksi. 

Lisätietoja:

Invalidiliitto ry

Invalidiliitto edistää ja kehittää toimintakyvyltään erilaisten ja fyysisesti vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia osallistua, liikkua ja elää täysipainoista elämää. Invalidiliitto-konserniin kuuluvat myös Validia Kuntoutus, Asuminen ja Ammattiopisto.

www.invalidiliitto.fi

 

Luokitukset

Piha

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...