Jämerän messutalo Leija – ilmava ja raikkaasti sisustettu massiivikivitalo

 
Jämerän messutalo Leija – ilmava ja raikkaasti sisustettu massiivikivitalo

Jämerän tämän vuoden messutalo Leija on nimensä kaltainen, raikas ja ilmava. Talossa erottuu selkeä tilajako, jossa on huomioitu erityisesti lapsiperheen tarpeet, unohtamatta kuitenkaan mielenkiintoisia yksityiskohtia. Tilajärjestelyillä ja massiivisella kivirungolla talosta on saatu rauhallinen ja harmoninen.

Tämän vuoden messutalossa on pyritty selkeään ja harmoniseen tilajakoon, joka helpottaa lapsiperheen arkea. Yläkerta on lasten valtakuntaa, jossa on yhteinen leikkipaikka, omat tilat musiikin kuunteluun, nukkumiseen ja läksyjentekoon. Alakerrassa on yhteinen keittiö-, ruokailu- ja olohuonetila. Erityisesti eteistilojen suunnitteluun on panostettu, jotta ne palvelevat lapsi- ja koiraperheen arkea. Vanhempien makuuhuone on omassa rauhassaan ja siihen liittyy suuri pukeutumistila, kodinhoitotila ja kylpyhuone.

- Asiakkailla oli selvä näkemys tarvitsemistaan asuin‐ ja aputiloista. Oleskelutilat alkavat pääsisäänkäynnin jälkeen korkealla ja valoisalla, eteläaurinkoon suunnatulla keittiö‐olohuone‐osalla ja päättyvät länsipäädyn viherhuoneeseen, kertoo talon suunnitellut arkkitehti Mika Rahunen.

Viherhuoneen yhteydessä omassa siivessään on sauna ja näiden jatkeena on suuri ulkoterassi.

Tämän vuoden talo sovitettu hyvin hieman erikoiselle ja haastavalle viuhkamaiselle tontille, jota rajaavat pohjoisesta ja lännestä naapuritontit, sekä idästä ja etelästä katualueet. -Talon kaksikerroksinen asunto-osa ja yksikerroksinen autosuoja-varasto suunniteltiin niin, että niiden väliin jäi kaksiosainen suojaisa oleskelupiha, joista toinen avautuu ilta‐aurinkoon, Rahunen kertoo.

Talossa näkyy nuoren suunnittelijan raikas kädenjälki

Tänä vuonna Jämerän messutalon on sisustanut nuori muotoilualan opiskelija Riina Lehikoinen, joka on saanut vapaat kädet sisustuksen toteutukseen. Tilakokonaisuus on kalustettu raikkaasti ja valitut värit ja kalusteet korostavat tilan ilmavuutta ja valoisuutta. Messutalossa on muun muassa Kartellin, Fatboyn ja Finnish Design Shopin ja HT Collectionin kalusteita.

- Sisustuksen idea syntyi talon Leija‐nimestä: raikasta ja ilmavaa. Huonekalut ja tekstiilit valitsin teeman mukaan ja samalla väripaletilla, kuin tehosteseiniin värit, Riina Lehikoinen kertoo. Hauskana yksityiskohtana Lehikoinen suunnitteli lasten valtakuntaan eli yläkertaan joka teinin unelman, "Robin‐huoneen".

Kivitalo kestää aikaa

Jämerän myyntijohtaja Jari Malkamäki painottaa, että kivitalot kestävät aikaa. Karkaistu kevytbetoni yksiaineisena rakennusmateriaalina on hyvä ratkaisu kestävän omakotitalon rakentamiseen.

Malkamäen mukaan Jämerän tyyli on säilynyt vuosikymmeniä tunnistettavana. -Tänäkin vuonna talossa on valoisa ja rauhallinen fiilis arkkitehtonisesti sekä paksujen kiviseinien ansiosta, hän sanoo. -Tämän vuoden messualue on Vantaalla lähellä lentokenttää, joten alueella on jonkin verran lentomelua. Kivitalo sopii erityisen hyvin tällaiselle alueelle, sillä massiiviseen kivitaloon ei melu kantaudu, Malkamäki lisää.

 

 

Uutiskirje

Tilaa kerran kuukaudessa ilmestyvä Rakenna Oikein, Korjaa Oikein uutiskirje

Tilaa tästä
 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...