Kastellilta oma hirsitalomallisto

 

Omakotitalovalmistaja Kastelli-talot tuo malliston myös kasvussa oleville hirsitalomarkkinoille. Yhtiön tavoitteena on saavuttaa asema suurimpana muuttovalmiiden hirsitalojen toimittajana.

Kastellilta oma hirsitalomallistoKuva: Kastelli

– Suomessa on jo noin 30 000 Kastelli-taloa ja haluamme tuoda kokemuksemme myös hirsitaloihin. Pientalorakentaminen on toteutustapojen, sijainnin ja rakennusmateriaalien osalta murroksessa, joten katsoimme hetken olevan oikea hirsitalomarkkinoille menoon. Kaupunkimainen pientalorakentaminen hakee muotoaan, ja hirsi vastaa ekologiselle rakentamiselle, terveelliselle asuinympäristölle ja hyvälle sisäilmalle asetettuihin vaatimuksiin, sanoo Kastelli-talot Oy:n toimitusjohtaja Joran Hasenson.

Runsas viidennes kaikista Suomessa myydyistä talopaketeista on hirsirakenteisia. Yksityishenkilöiden talopaketeissa jo enemmän kuin joka neljäs talo on hirsirakenteinen. Hirsitalojen markkinaosuus on Kastellin mukaan kaksinkertaistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana; vuonna 2019 Suomessa rakennettiin 1300 hirsitaloa.

Joran Hasensonin mukaan Kastelli tavoittelee vuoteen 2023 mennessä markkinajohtajan asemaa suurimpana muuttovalmiiden hirsitalojen toimittajana. Erityisesti se tähtää hirsitaloillaan suurimpien kasvukeskusten pientalomarkkinoille.

Uuden Hirsi-Kastelli -talomalliston suunnittelija on arkkitehti, SAFA, Eevamaria Timlin. Malliston pohjaratkaisut ja tilojen sijoittelu on tehty siten, että talot soveltuvat rakennettavaksi myös kapeille kaupunkitonteille asumisen yksityisyyden säilyttäen. Mallistolle on ominaista painumattoman hirren mahdollistamat avarat lasipinnat. 

Talot toimitetaan muuttovalmiina. Kastellin mukaan omakotitalorakentamisessa muuttovalmiina toimitettavat talot ovat jo ohittaneet perinteiset talopaketit. Kastelli haluaa vauhdittaa vastaavaa kehitystä myös hirsitalomarkkinoilla.

 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...