Kastellin liikevaihto nousi lähes 95 miljoonaan euroon

 

Pientalovalmistaja Kastelli kasvatti viime tilikaudella liikevaihtoaan 7,8 prosentilla 94,7 miljoonaan euroon ja kaksinkertaisti liiketuloksensa. Asiakkaita kiinnostivat uudet kaupunkiympäristöön sopivat talomallit.

Kastellin liikevaihto nousi lähes 95 miljoonaan euroonKuva: kastelli.fi

– Omakotitalomarkkinoiden pohjakosketus saavutettiin vuonna 2015, minkä jälkeen rakentaminen on kääntynyt hienoiseen nousuun. Riittävän hyvällä paikalla sijaitsevien pientalotonttien hankkiminen kasvukeskuksissa on haastavaa, mutta olemme pystyneet isona ja vakavaraisena toimijana löytämään kuntien kanssa ratkaisuja laajempien pientaloalueiden toteuttamiseksi. Kaupunkimainen pientalorakentaminen on sijaintibisnestä, jossa menestyminen edellyttää toimijoilta vahvaa pääomarakennetta, sanoo Kastelli-talot Oy:n toimitusjohtaja Joran Hasenson

Kastellin liikevaihto vuonna 2020 kohosi 94,7 miljoonaan euroon (87,9 vuonna 2019). Liiketoiminnan tulos kaksinkertaistui 3,7 miljoonaan euroon (1,8 vuonna 2019). 

– Uudistimme tilikauden aikana rakentamisen palveluprosessimme. Uusimpien liiketoiminta-alueidemme, kaupunkimaisen aluerakentamisen EasyIN-konseptin ja tilikauden aikana markkinoille tuomamme modernin kaupunkimaisen hirsirakentamisen Hirsi-Kastellin kysyntä ylitti odotuksemme. Kaikkiaan Kastelli-pientalokotien kappalemääräinen myynti kasvoi vuonna 2020 edeltävästä vuodesta 20 prosentilla. Myynnin kasvu tuloutuu suurelta osin vuonna 2021, joten kasvunäkymät ovat jatkossakin hyvät, Joran Hasenson toteaa.  

Kastelli-talot Oy on perustettu vuonna 1989, ja se kuuluu Harjavalta-konserniin. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2020 noin 452 miljoonaa euroa.

 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...