Kesän myyntiodotukset korkealla

 

Neljän miinukselle jääneen vuoden jälkeen rakennus- ja sisutustarvikekaupan myynti on kääntynyt kasvuun. Ennuste tälle vuodelle tuoteryhmästä riippuen on plussalla kahdesta neljään prosenttia. Myynnin vauhtia kasvattaa rakentamisen ja erityisesti asuinrakentamisen myönteiset kasvuennusteet. Rakentamisen ennustetaan kasvavan 3 prosenttia ja korjausrakentamisen 2,5 prosenttia.

Rakennus- ja sisustustarvikekaupan RaSi ry:n juuri valmistuneen suhdannetiedustelun tulokset vahvistavat käsitystä myönteisestä trendistä. Yli 80 prosenttia alan myymälöistä ennustaa myynnin joko säilyvän ennallaan tai kasvavan. 55 % vastanneista odottaa myös tuloksen paranevan. Vain henkilökunnan määrän lisäämisessä ollaan vielä varovaisia.

Alkavan kesäkauden myyntiodotukset alan kaupassa ovat korkealla.

”Lämmin toukokuun alku on saanut kotipuutarhurit ja pihojen kunnostajat liikkeelle. Suomalaiset panostavatkin nyt terassilla ja parvekkeilla oleiluun”, sanoo Rasi ry:n toimitusjohtaja Harri Fagerlund. ”Nautiskeluun panostetaan ja kylpypaljujen rinnalle ovat nousemassa vaivattomammat ja erilaisia ominaisuuksia tarjoavat ulkoporeammeet.”

Terassien koko jatkaa kasvua. Katetut ja lasitetut patiot/terassit lisääntyvät jatkuvasti. Lämmitetyt tilat pidentävät Suomen suhteellisen lyhyttä pihakautta. Myös parvekkeisiin panostetaan ja enenevässä määrin niillä kasvatetaan hyötykasveja, kuten yrttejä ja pieniä vihanneksia.

”Itsekasvatus on ollut selkeä trendi ja sen odotetaan edelleen kasvavan. Kokeilunhaluiset kotipuutarhurit suosivat pieniä syötäviä: yrttejä, chilejä, tomaatteja, versoja ja erilaisia salaatteja. Myös kompostorit ja kasvihuoneet ovat olleet kasvussa”, kertoo Fagerlund.

Grillauksen ja kalustamisen osalta odotetaan kasvua. Myös savustimet ja hiiligrillit kasvattavat suosiotaan. Sähkötyökaluissa ladattavat puutarhakoneet ja niiden tuoma helppous ovat kesän selkeä trendi.

”Kahden edellisen alkukesän kylmät säät jättivät monen ulko- ja terassimaalausprojektin odottamaan parempia maalausilmoja, joten patoutuneen kysynnän oletetaan purkautuvan tänä kesänä. Puuöljyt ja peittosuojamaalit ovat tänä vuonna myyntikehityksen kärjessä”, muistuttaa Fagerlund.


Rasi ry on rakennus- ja sisustustarvikekaupan alalla toimivien yhteisöjen ja elinkeinonharjoittajien yhdistys. Sen tarkoituksena on parantaa rakennus- ja sisustustarvikekauppa-alan toimintaedellytyksiä. Rasi ry on Suomen Tukkukauppiaiden Liiton jäsen. www.rasi.fi

Kesän myyntiodotukset korkeallaKuvituskuva.

Luokitukset

Piha

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...