Kesko mukaan Rakentamisen muovit green deal -sopimukseen

 

Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimiala on liittynyt vapaaehtoiseen Rakentamisen muovit green deal -sopimukseen. Toimialaan kuuluu tekninen tukkukauppa Onninen ja kuluttaja- sekä yritysasiakkaita palveleva K-Rauta-ketju. Green deal -sopimus pyrkii vauhdittamaan muovien kiertotaloutta vähentämällä muovin käyttöä ja edistämällä muovin kierrätystä rakennusalalla.

Kesko mukaan Rakentamisen muovit green deal -sopimukseen

Rakentamisen muovit green deal -sopimuksen tavoitteena on, että rakennusalalla pakkaamiseen ja suojauksiin käytetty kalvomuovi päätyy nykyistä tehokkaammin kierrätykseen uusiomuovin raaka-aineeksi ja takaisin markkinoille. Lisäksi tavoitteena on lisätä kierrätysmateriaaleista valmistettujen muovien käyttöä. Rakentamisen kalvomuoveja ovat esimerkiksi lavojen muovikääreet, kuplamuovit ja muu rakennustarvikkeiden pakkaamiseen käytetty muovi. 

– Keskon K-Rauta-ketju ja tekninen tukkukauppa Onninen ovat alansa markkinajohtajia. Päivittäin jakelukeskuksistamme lähtee tuhansia toimituksia asiakkaidemme työmaille ja myymälöihimme suoja- ja pakkausmateriaaliin käärittyinä. Sopimukseen liittyminen on osaltamme merkittävä askel kiertotalouden edistämiseksi. Tavoitteemme on olla alan edelläkävijä vastuullisuudessa. Haluamme omalla esimerkillämme kannustaa koko rakennusalaa vähentämään muovin käyttöä ja tehostamaan muovin kierrätystä edelleen, sanoo Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan tavarakaupasta ja logistiikasta vastaava johtaja Petteri Niemi.

– Jo tällä hetkellä kaikki Onnisen ja K-Raudan kuljetuksissa käytetty kalvomuovi on kierrätettävää. Kierrätyksen vauhdittamiseksi edelleen tulemme siirtymään pelkästään kirkkaan muovin käyttöön. Tällä toimella haluamme helpottaa asiakkaitamme kalvomuovin lajittelussa ja kierrättämisessä työmailla. Lisäksi etsimme jatkuvasti vaihtoehtoisia tapoja pakata tuotteet ympäristöystävällisemmin: edistämme kierrätetyn muovin käyttöä pakkaamisessa ja vähennämme muovia entisestään. Omalta osaltamme kaikkiin varastoihimme ja myymälöihimme tuleva kalvomuovi lajitellaan jo kierrätettäväksi, kertoo Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan Suomen logistiikkajohtaja Simo Halkosaari.

Rakentamisen muovit green deal -sopimuksen ovat allekirjoittaneet ympäristöministeriö ja Rakennusteollisuus RT, Suomen Kuntaliitto, Kemianteollisuus, Muoviteollisuus, Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP, Teknisen Kaupan Liitto, Sähköteknisen Kaupan Liitto ja rakennus- ja sisustustarvikekaupan liitto RASI. Sopimus on voimassa vuoteen 2027. Kesko on ensimmäinen kaupan alan yritys, joka on liittynyt mukaan.

 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...