Kiinteistöasioiden hoitaminen helpottuu

 
Kiinteistöasioiden hoitaminen helpottuu

Uusi palvelu tarjoaa kiinteistötiedot verkosta

Maanmittauslaitoksen verkkopalvelusta voi nyt ostaa kaikkia kiinteistöjä koskevia otteita ja todistuksia.

Uusi palvelu sujuvoittaa kiinteistöasioiden hoitoa. Aiemmin otteita on voinut ostaa verkossa vain omasta kiinteistöstään. Muiden kuin kiinteistön omistajan on pitänyt ottaa yhteyttä Maanmittauslaitoksen asiakaspalveluun tietoja tarvitessaan.

Asiointipalvelusta saa mm. kiinteistön pinta-alan, rasitteet ja kiinnitykset sekä omistajan nimen ja syntymäajan ilman osoitetietoa. Näitä tietoja tarvitaan esimerkiksi kiinteistökaupan yhteydessä.

− Virallisen otteen ja todistuksen saa verkosta juuri silloin, kun tietoa tarvitsee vaikka iltaisin ja viikonloppuisin, kertoo johtaja Antti Saarikoski.

– Asiointipalvelusta otteen saa myös edullisemmin kuin asiakaspalvelun kautta tilaamalla. Tällä haluamme kannustaa asiakkaitamme sähköisten palveluiden käyttäjiksi.

Ajantasaiset tiedot kaikista Suomen kiinteistöistä

Tiedot haetaan Maanmittauslaitoksen rekistereistä, joihin on tallennettu tiedot kaikista Suomen kiinteistöistä.

Tiedot voi hakea antamalla kiinteistötunnuksen, määräalatunnuksen tai vuokraoikeuden laitostunnuksen. Löytyneestä kohteesta näytetään perustietoja sekä linkit otteiden ostamista varten.

Palvelusta saatavat otteet ja todistukset:

  • Lainhuutotodistus
  • Rasitustodistus
  • Kiinteistörekisteriote
  • Kiinteistörekisterin karttaote
  • Vuokraoikeustodistus.

Parempaa palvelua kiinteistön omistajille

Nyt avattu palvelu on osa Maanmittauslaitoksen kiinteistön omistajille tarkoitettua sähköistä asiointipalvelua. Palvelussa voi myös tarkistaa maksutta oman kiinteistönsä tiedot, hakea lainhuutoa sekä katsoa käynnissä olevat kirjaamisasiat eli lainhuudot, kiinnitykset ja erityisen oikeuden kirjaamiset.

Palveluun saadaan lisää ominaisuuksia syksyn aikana. Tavoitteena on tarjota asiakkaille kaikki Maanmittauslaitoksen palvelut myös verkon kautta. Palvelujen toteuttamisessa hyödynnetään valtion yhteisiä sähköisen asioinnin ratkaisuja, esimerkiksi suomi.fi:n tunnistuspalvelua.

Asiointipalveluun pääsee Maanmittauslaitoksen verkkosivuilta. Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Luokitukset

Suunnittelu

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...