Kiinteistömaailmalla vilkas heinäkuu

 

Kiinteistömaailma teki heinäkuussa yhteensä 1125 asunto- ja kiinteistökauppaa. Määrä ylitti Kiinteistömaailman mukaan viime vuoden vastaavan ajankohdan ja vilkkaampi heinäkuu löytyy lähes kymmenen vuoden takaa.

Kiinteistömaailmalla vilkas heinäkuuKuva: Pixabay

”Jo kesäkuussa ketjumme asunto- ja kiinteistökauppamäärät lähtivät jälleen kasvuun poikkeuksellisten huhti- ja toukokuun jälkeen, ja sama jatkui heinäkuussa. Erityisesti käytettyjen asuntojen ja kiinteistöjen osalta heinäkuuta voi kuvata suorastaan erinomaiseksi, selvän kasvun kuukaudeksi. Myös uudiskohteissa kauppavilkkaus näyttää selvää toipumista kevään poikkeusoloista”, Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä sanoo.

 

”Nämä luvut osoittavat, että ihmisillä on luottavainen vire ja katse kohti tulevaa, kun asumiseen liittyviä tarpeita ja toiveita toteutetaan. Nyt on äärimmäisen tärkeää, että työpaikoille saadaan täysi liike päälle ja ihmisille edelleen mahdollisuus toteuttaa asunnonvaihdon kaltaisia isompiakin muutoksia elämässään”, Kyhälä lisää.

 

Kiinteistömaailma-ketjun tilastojen mukaan vapaa-ajanasuntokaupassa  vuoden toisella neljänneksellä kauppamäärä kasvoi 54 % vuoden takaiseen verrattuna. Viestit eniten vapaa-asuntokauppaa tekevistä asuntomyymälöistä kertovat vilkkaan mökkikesän jatkuneen myös heinäkuussa.

 

”Erityisesti pienimpien eli yhden huoneen kesämökkien kauppamäärät ovat kasvaneet selvästi. Moni pitempäänkin myynnissä ollut kesämökki on löytänyt nyt uudet omistajat. Tämä näkyy myyntiaikojen muutaman päivän kasvuna, mutta tässä tapauksessa se on vain myönteinen uutinen”, Kyhälä sanoo.

 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...