Kiinteistön tiedot maksutta verkosta

 

Maanmittauslaitos on avannut kiinteistön omistajille uuden verkkopalvelun, josta voi katsoa maksutta omien kiinteistöjen tiedot sekä ostaa omaa kiinteistöä koskevia otteita ja todistuksia.

− Palvelusta voi tarkistaa helposti oman kiinteistön rajat ja pinta-alan vaikka viikonloppuna. Aikaisemmin kiinteistön omistajan on pitänyt ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme tiedot saadakseen, kertoo johtava asiantuntija Teija Tarvainen Maanmittauslaitoksesta.

− Virallisen otteen ja todistuksen saa verkosta heti, kun sähköpostin tai puhelimen kautta tehdyn tilauksen käsittely on voinut viedä pari kolme arkipäivää, Tarvainen jatkaa.

Perustiedot maksutta

Käyttäjä voi hakea palvelusta perustiedot omistamistaan kiinteistöistä ja määräaloista sekä vuokra-alueista. Palvelu näyttää kiinteistöjen sijainnin kartalla, ja sieltä voi tarkistaa omistamansa kiinteistön perustiedot, kuten pinta-alan, nimen ja rekisteröintipäivän.

Lisäksi palvelusta voi ostaa omaan kiinteistöön liittyviä otteita ja todistuksia.

− Oman kiinteistön tietojen katselu on maksutonta, mutta otteet ja todistukset ovat maksullisia. Verkkopalvelusta otteen saa edullisemmin kuin asiakaspalvelun kautta tilaamalla. Tällä haluamme kannustaa asiakkaitamme uuden palvelun käyttäjiksi, sanoo Teija Tarvainen.

Uusi asiointipalvelu on tarkoitettu henkilöasiakkaille ja sinne kirjaudutaan pankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Palvelusta saa tiedot kiinteistöistä, joihin käyttäjälle on rekisteröity omistusoikeus tai kaupanvahvistajan vahvistama kauppa tai lahja. Esimerkiksi silloin kun kiinteistön omistaa jakamaton kuolinpesä, osakkaat eivät välttämättä näe omistuksiaan.

Asiointipalvelu laajenee 2017–2018

Maanmittauslaitoksen tavoitteena on tarjota tulevaisuudessa kaikki palvelut asiakkaille myös verkon kautta.

Asiointipalvelu laajenee uusilla ominaisuuksilla vaiheittain vuosien 2017 ja 2018 aikana. Asiakas voi asiointipalvelun kautta olla yhteydessä Maanmittauslaitokseen ja seurata asiansa, esimerkiksi lainhuudon tai lohkomisen, etenemistä, sekä osallistua asiansa käsittelyyn verkon kautta.

Palvelujen toteuttamisessa hyödynnetään valtion yhteisiä sähköisen asioinnin ratkaisuja, esimerkiksi suomi.fi:n tunnistuspalvelua.

Palvelun esittely

Siirry asiointipalveluun

Kiinteistön tiedot maksutta verkostaUusi asiointipalvelu on tarkoitettu henkilöasiakkaille ja sinne kirjaudutaan pankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella. Kuva: Maanmittauslaitos.

Luokitukset

Muut

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...