Koronaepidemia on viivästyttänyt nuohousta pientaloissa

 

Omakotiliiton kyselyn mukaan korona näyttää viivästyttäneen nuohouksia tänä vuonna. Nuohoukset vähenivät viime vuoteen verrattuna 12 %.

Koronaepidemia on viivästyttänyt nuohousta pientaloissaValtaosa kyselyyn vastaajista on tyytyväisiä nuohouksen laatuun.

Nuohouskyselyyn vastaajista 10 % ilmoittaa kuitenkin nuohouksen tapahtuvan vielä vuoden 2020 aikana. 

 

”Talvi on hyvää aikaa tilata nuohooja, ja saatavuus voi olla muita vuodenaikoja parempi”, sanoo Omakotiliiton toiminnanjohtaja Janne Tähtikunnas.

 

Nuohouspalveluiden saatavuus on pysynyt melko hyvällä tasolla poikkeusvuonnakin. 74 % vastaajista arvioi, että saatavuus on pysynyt ennallaan. 8 %:n mielestä saatavuus on parantunut ja 7 %:n mielestä heikentynyt. 

 

Nuohouksen viivästyminen kuluvana vuonna näkyy vastauksissa. 11 % ei osaa arvioida palvelun saatavuutta, mikä on selkeästi enemmän kuin viime vuonna (tuolloin 4 %).

 

Nuohouksen hinta on hieman noussut edellisvuodesta. 22 %:n mukaan kustannukset nousivat hieman ja 4 %:n mukaan selvästi. 59 % sanoi kustannusten pysyneen ennallaan.

 

Hintatiedot ovat vastaajien arvioiden mukaan entistä helpommin saatavilla. Ne käyvät ilmi puhelimitse, www-sivuilta tai ilmoituksesta. Silti jopa 41 %:lla ei ollut hintatietoja tiedossaan nuohousta tilatessa, ja 18 % ei osaa sanoa.

 

”Hinta kannattaa ehdottomasti selvittää nuohousta tilatessa, ettei yllätyksiä tule”, Tähtikunnas toteaa.

 

”Nuohoojan tulee myös antaa nuohouksesta nuohoustodistus, ja tästä on hyvä muistuttaa, jos nuohooja ei todistusta anna. Nuohoustodistuksesta käy ilmi nuohoukseen kuuluvat tehtävät”, Tähtikunnas sanoo. Kyselyn vastaajista lähes neljännes kertoo jääneensä ilman nuohoustodistusta.

 

Valtaosa on tyytyväisiä nuohouksen laatuun. Nuohous tehtiin erinomaisen hyvin yli 45 %:n mielestä, hyvin lähes 50 %:n mielestä. 54 % vastaajista kertoi tilanneensa nuohouksen tutulta nuohoojalta. Myös postilaatikkoon jätettyihin nuohoustarjouksiin tartutaan, sillä lähes neljännes valitsee nuohoojan näin.

 

Omakotiliitto tutki omakotiasujien, rivi- ja paritaloasujien sekä vapaa-ajan asunnon omistajien kokemuksia nuohouspalveluista nyt toista kertaa. Marraskuussa toteutettuun nuohouskyselyyn vastasi yhteensä 4391 vastaajaa 231 kunnasta.

 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...