Kotitalouksien puutarhaostokset ennätystasolla

 

Puutarhakauppa ylsi uuteen ennätykseen vuonna 2021: suomalaiset puutarhaharrastajat käyttivät 25 miljoonaa euroa enemmän puutarhahankintoihin kuin vuonna 2020. Vuoden 2021 kokonaismyynti nousi 688 miljoonaan euroon, selvisi Kantar TNS Agrin Kotipuutarha-tutkimuksesta.

Kotitalouksien puutarhaostokset ennätystasolla

Kantarin tutkimuksen mukaan ensimmäisenä koronavuonna 2020 puutarhainnostus houkutteli uusia harrastajia aloittamaan ja nyt 2,1 miljoonassa kotitaloudessa harrastetaan puutarhanhoitoa. Vuonna 2021 uusia harrastajia ei tullut yhtä paljon, mutta kotitalouksien käyttämä rahamäärä puutarhakauppaan kasvoi 340 euroon per kotitalous.

Verkkokaupan kasvu oli voimakkaampaa kuin myymälöissä tapahtuva. Verkkokauppamyynti kasvoi 8 % edellisvuodesta. 

Kolmasosa suomalaisista on viettänyt kuluneen vuoden aikana aikaisempaa enemmän aikaa omassa puutarhassaan pihalla, mökillä tai puutarhamaisella parvekkeella. 

– Innokkaimmat uudet harrastajat ovat 25–35 -vuotiaita. Monelle heistä harrastus on uusi ja vienyt mukanaan. Nuoret aikuiset ovat innostuneet erityisesti syötävien kasvien viljelystä, kun taas heitä vanhemmat ikäpolvet arvostavat paljon koristekasveja puutarhassaan, Puutarhaliiton toimitusjohtaja Timo Taulavuori sanoo. Innostus hyötykasveihin alkoi jo ennen koronaa ja on vahvistunut kahden viimeisen vuoden aikana. Käytännössä tämä näkyi vuonna 2021 siinä, että useat hyötykasvit loppuivat myymälöistä kevään sesongin aikana.

Luokitukset

Piha

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...