Kotitalousvähennys ennallaan

 

Kotitalousvähennyksen määrä ja korvausaste säilyvät vuonna 2021 viime vuoden tasolla, toteaa Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL. Työkustannuksia voi vähentää verotuksessa 2250 euroa vuodessa henkilöä kohden.

Kotitalousvähennys ennallaanKuva: Anne Yrjänä

STUL toteaa, että kun ostaa työn yritykseltä, on mahdollista vähentää 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Jos palkkaa itse työntekijän, voi vähentää 15 % maksetusta palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut.

 

Puolisot saavat vähentää vuosittain yhteensä 4500 euroa. Kun otetaan huomioon 100 euron omavastuuosuudet, he saavat maksimivähennyksen yritykseltä ostetusta 11 750 euron työstä.

 

Vähennys myönnetään sille vuodelle, jolloin työn maksu on suoritettu. Verottajalta voi pyytää vähennyksen huomioon ottamista ansiotulojen veroprosentissa saman tien, STUL sanoo.

 

Tekninen asiantuntija Jenna Kauppila Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:stä nostaa esiin etätyön yleistymisen myötä ilmenneen ongelman.


– Monessa perheessä on havahduttu siihen, ettei valaisinpisteitä ja pistorasioita ole riittävästi tarjolla jokaiselle tarvitsijalle. Ammattilainen vain paikalle ja ongelma on tuota pikaa ratkaistu, kannustaa Kauppila.

 

STUL tarjoaa Löydä sähkömies -verkkopalvelun, josta saa lisätietoa sähköstä sähköasennusyrityksistä.

Luokitukset

Muut

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...