Kulmikkaasta Contura i51-takasta nyt valkea lämmönlähde

 

Kolmilasisen luukun ansiosta pääosaan pääsevät liekit

Ruotsalainen Contura tunnetaan pyöreistä kiertoilmatakoistaan, joten i51-takka erottuu joukosta kulmikkuudellaan. Nyt myyntiin on tuotu valkoisella teräskuorella verhoiltu i51-takka, joka sopii skandinaavisen vaaleaan sisustusmakuun. Kookas kolmilasinen hissiluukku antaa kauniin näkymän loimuavaan tuleen. Hissiluukku aukeaa ylöspäin ja katoaa nostettaessa kuoren sisään. Suojaseinäsarjan kanssa takan voi asentaa suoraan tulenarkaa seinää vasten.

Mitoiltaan pienikokoinen Contura i51-takka on helppo sijoittaa osaksi sisustusta. Sen syvyys on vain puoli metriä, korkeus 165 ja leveys 77 senttimetriä. Takan voi sijoittaa suoraan tulenarkaa seinää vasten, kun väliin asennetaan suojaseinäsarja. Tämä antaa vapautta huoneen suunnitteluun. Kolmikerroksista suojaseinäsarjaa myydään lisävarusteena.

– Contura i51-takan muotoilussa painopiste on annettu tulelle. Suuri kolmilasinen hissiluukku avaa näkymän tuleen kolmelta suunnalta. Tiivis luukku takaa, että huoneen sisäilma pysyy raikkaana. Takka voi ottaa palamisilmansa joko huonetilasta tai vaihtoehtoisesti ulkoa, kertoo Conturan Suomen maapäällikkö Janne Kaakinen.

Takan kuoreen on saatavana useita väri- ja materiaalivaihtoehtoja, joista uutena myyntiin on tullut valkoinen teräs. Verhoiluksi voi vaihtoehtoisesti valita joko mustan teräksen, vuolukiven, ruskean hiekkakiven tai Artstone-verhoilun. Puhtaan valkoisen Artstone-betoniverhoilun rinnalla on tarjolla harmaa Artstone Naturel, joka on valmistettu käsittelemättömästä, sileäksi hiotusta betonista.

Takan ulkonäköä voi muokata lisäämällä sen viereen joko yhden tai useamman neliskulmaisen halkotilan, joiden päällistä voi käyttää istuimena tai laskutilana. Halkotila on valmistettu mustaksi maalatusta teräksestä, ja sitä voi halutessaan siirtää.

Lämmöntulolle portaaton säätö

Contura-takoissa on käytössä Clean Burning System -palamisteknologia, joka auttaa puita riittämään pidempään, palamaan puhtaammin ja lämmittämään tehokkaammin. Lämpö leviää huoneeseen takan päällä olevan kiertoilmasäleikön kautta. Kiertoilmatakalla tilan saa lämmitettyä nopeasti, eikä lämpöä tarvitse odottaa.

– Moderneissa kiertoilmatakoissa lämmön tehoa voi säädellä portaattomasti. Tämä ominaisuus on tärkeä erityisesti uusissa energiatehokkaissa taloissa, joissa lämmöntarve on pienempi. Jos takalta kaipaa lisälämpöä, voi lisävarusteeksi valita powerstone-lämpömakasiinin, joka asennetaan piiloon takan yläosaan. Oliviinikivestä valmistettu lämpömakasiini sitoo tehokkaasti lämpöä sekä luovuttaa sitä pitkään ja tasaisesti, Kaakinen toteaa.

Kulmikkaasta Contura i51-takasta nyt valkea lämmönlähdeContura on markkinajohtaja Ruotsissa takkatuotteiden alalla ja yksi Euroopan johtavia takkavalmistajia. Contura kuuluu pörssinoteeratun NIBE-konsernin NIBE Stoves -toimialaan. Konserni työllistää noin 8 000 henkilöä ja sen liikevaihto on noin miljardi euroa. Contura-takat valmistetaan Markarydissä Smoolannissa. www.contura.eu
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...