LVI-urakoitsijoilta muistilista lomalle lähteville

 

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU on tehnyt viiden kohdan muistilistan, jota noudattamalla kotiin on mukava palata loman jälkeen.

LVI-urakoitsijoilta muistilista lomalle lähteville

1. Katso lähtiessä, että pesukoneiden sulut ovat kiinni. Vesivahinkojen estämiseksi astian- ja pyykinpesukoneiden sulkuventtiilit on pidettävä suljettuna aina kun koneita ei käytetä. Erityisen tärkeää ne on sulkea kesäloman ajaksi, kun paikalla ei ole ketään havaitsemassa mahdollista vuotoa.

2. Pyöräytä kesällä muutamia kertoja lämmitysjärjestelmän pumppua. Lämmitysjärjestelmän kiertovesipumppu pysäytetään kesän ajaksi, koska lämmitystä ei silloin tarvita. Järjestelmän pumppu on kuitenkin hyvä käynnistää silloin tällöin lyhyeksi hetkeksi. Tällä estetään pumpun pesään laskeutuvan sakan tarttuminen kiinni juoksupyörään, joka haittaisi sen pyörimistä syksyllä.

3. Älä pysäytä ilmanvaihtoa. Ilmanvaihdolla huolehditaan myös rakennusten kunnossapitämisestä. Ilman riittävää ilmanvaihtoa rakennuksen sisälle kertyy kosteutta, joka voi vahingoittaa rakenteita. Lomalle lähtevän ei siis pidä pysäyttää ilmavaihtojärjestelmää, vaan jättää se ainakin pienimmälle asennolle.

4. Järjestä lattiakaivojen kastelu.Vesilukon toiminta perustuu pieneen vesimäärään, joka estää ikävien viemärikaasujen pääsyn huonetilaan. Käyttämättömistä vesilukoista vesi haihtuu, erityisesti lämpimillä ilmoilla; viemärikaasut leviävät asuintiloihin kuivuneesta vesilukosta. Myös lattialämmitys nopeuttaa veden haihtumista.

5. Muista nauttia kesästä. Kun vihdoin pääset lähtemään lomalle, muista rentoutua ja nauttia lomastasi. Unohda hetkeksi korona ja kotisi LVI-tekniikka. Ainakin jälkimmäinen on äskeisten toimenpiteiden jälkeen hyvässä tilassa, eikä pilaa  leppoisaa lomamieltä, LVI-TU toteaa.

Luokitukset

Muut

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...