Maisemasuunnittelijat: Nyt on hyvä aika tilata pihasuunnitelma

 

Maisemasuunnittelijat ry toteaa, että pihasuunnitelmia ryhdytään tilaamaan vasta keväällä, kun lumet ovat sulaneet pois.  Yhdistyksen mukaan osa asiakkaista ei saa tilattua pihasuunnitelmaa haluamanaan ajankohtana, kun suunnittelijaresurssi on rajallinen.

Maisemasuunnittelijat: Nyt on hyvä aika tilata pihasuunnitelmaKuva: Vilja Ahtojää

Maisemasuunnittelijoiden mukaan pihasuunnittelua voidaan tehdä mihin vuodenaikaan tahansa. Tontin kartoittaminen on helpompaa lumettomana aikana, mutta esimerkiksi alkusyksy on erittäin hyvä aika käynnistää suunnittelu. Siinä vaiheessa suunnittelutoimistot ovat useimmiten selvinneet kesän kiireistä. Kun aloituspalaveri pidetään esimerkiksi syyskuussa, voidaan suunnitelmaa laatia kiireettömällä aikataululla loppusyksyn ajan. Myös asiakkaalla on paremmin aikaa tutustua suunnitelmaan, kun painetta toteutukselle ei ole samalla tavoin kuin alkukesästä, yhdistys sanoo.

Maisemasuunnittelijoiden mukaan syksyllä tehdyn suunnittelun etuna on myös se, että pihan rakentaja löytyy luultavasti helpommin, jos toteutusta ei aiota tehdä itse. Piharakentajilla on yhtä lailla kiire kesäkuukausien aikana, joten myöhään keväällä pyydetty tarjous voi olla kalliimpi kuin alkuvuodesta pyydetty, yhdistys toteaa.

Ajoissa lähetetyllä tarjouspyynnöllä saa myös suuremmalla todennäköisyydellä useammalta yritykseltä tarjouksen, sillä vuodenvaihteessa kaikki tuskin ovat vielä myyneet tulevaa kesäänsä täyteen, Maisemasuunnittelijat ry toteaa.

Luokitukset

Piha

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...