Mammuttikodille uusi omistaja

 

Massiivisesta lamellihirrestä tunnettu Mammuttikoti vaihtaa omistajaa. Uusi omistaja on pohjanmaalainen kiinteistösijoitusyritys Kiinteistö Oy Syrkoh.

Mammuttikodille uusi omistaja

Pohjois-Suomen Hirsitalokeskus Oy:n aiemmat omistajat, toimitusjohtaja Vesa Nylander ja puoliso Eija Nylander, ovat luopuneet yrityksen omistajuudesta eivätkä enää jatka yrityksen palveluksessa.

Yrityskauppaan johti erityisesti Pohjois-Suomen Hirsitalokeskuksen taloudellinen tilanne, joka vaikeutui viimeisten vuosien aikana. Yrityksen huono tulos ja sitä seurannut kassakriisi olivat seurausta Ruotsin liiketoiminnan tappioista vuosilta 2014-2017 sekä kotimaassa huonosti kannattaneiden rakennushankkeiden ongelmista.

Kiinteistö Oy Syrkohin omistavat Vesa Syri ja Pasi Kohtala, joilla molemmilla on huomattava kokemus kiinteistökehityksestä sekä rakennusliiketoiminnasta. Vuonna 2011 perustettu yhtiö on keskittynyt erityisesti innovatiivisiin ja hirrestä rakennettuihin hoivatilaratkaisuihin. Syri on toiminut aiemmin myös Mammuttikodin myyntiedustajana Seinäjoen ja Vaasan talousalueella. Hän myös aloittaa välittömästi Pohjois-Suomen hirsitalokeskuksen uutena toimitusjohtajana.

– Tulevassa toiminnassamme haluamme varmistua, että asiakaskokemus on aivan alusta loppuun asti turvallisuuden tunnetta vahvistavaa ja molemminpuoliseen luottamukseen pohjautuvaa, toteaa Vesa Syri.

Mammuttikodin uudet omistajat ovat jo aloittaneet yrityksen saneerausohjelman.

– Mammuttikoti tarvitsee nyt pääomaa toimintaansa, mutta ennen kaikkea tulevaisuuteen katsovaa ja luottamukseen perustuvaa työilmapiiriä sekä positiivista asiakaskokemusta. Tyytyväinen asiakas on yrityksen paras ja uskottavin markkinoija, painottaa Pasi Kohtala.

– Tavoitteena on, että taloudellisesti vahva Mammuttikoti toteutuu nopealla aikataululla, hän korostaa.

– Hirsitalon suosio on Suomessa jatkuvassa kasvussa. Sen edut ovat ekologisuudessa, kestävyydessä ja terveellisyydessä. Luottamus uudenlaisen Mammutin mahdollisuuksiin on itselläni hyvin vahvaa ja tiedän sen olevan sitä myös motivoituneen henkilöstön keskuudessa, toteaa Vesa Syri.

Vuonna 2014 yhtiö lanseerasi mallisuojatun Kanttihirren, ja 2016 Mammuttikoti alkoi valmistaa säveltäjä Ilmari Mäenpään suunnittelemaa ja nopean suosion saanutta Olokoto-pienasuntoa. Vuonna 2018 Mammuttikoti aloitti ensimmäisenä suurena hirsitalotoimijana täysin valmiiden omakotitalojen toimitukset.

 

 

RakennusFakta.fi

RakennusFakta.fi auttaa löytämään rakennusalan tuotteita ja ratkaisuja

Tutustu palveluun
 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...