Mattapintainen betonikattotiiliuutuus - Pohjolan luontoon kehitetty Ormax Polar

 
  • Kirjoittaja(t): Monier Oy
  • Luotu: 26 Helmikuu, 2013 - 10:58
  • Muokattu: 26 Helmikuu, 2013 - 11:21

Johtava kattotiilivalmistaja Monier on tuonut markkinoille kokonaan uuden, nimenomaan Pohjolaan kehitetyn betonikattotiilimalliston Ormax Polarin

Ormax Polar on kehitetty pohjoisen ilmanalan vaativiin olosuhteisiin –  Suomessa ja nimenomaan suomalaiseen ilmastoon. Ormax Polar onkin markkinoiden edistyksellisin ja kestävin betonikattotiili. – Olemme hyödyntäneet sen kehityksessä kaikki tähänastiset kokemuksemme betonikattotiilistä ja tietomme kattomateriaalille asetettavista vaatimuksista. Lisäksi olemme ottaneet huomioon kiristyvät energiatehokkuusvaatimukset ja ilmastomuutoksen mukanaan tuomat äärimmäiset sääolosuhteet, Monier Oy:n myyntijohtaja Kim Henriksson kertoo.

Uudenlainen pinnoite

Betonikattotiilimassan koostumuksen ja valmistustekniikan lisäksi Ormax Polarin pitkäikäisyyteen vaikuttaa voimakkaasti sen aivan uudenlainen pinnoite. Sen ansiosta kattotiili säilyttää luonnollisen sävynsä yli 30 % pidempää kuin muut vastaavat betonikattotiilet. Pinnoite mahdollistaa myös tiilen silkinhohtoiset, luonnolliset mattasävyt, jotka sopivat hyvin suomalaiseen makuun ja rakentamiseen.

Ormax Polarin pinnoite heijastaa tehokkaasti auringon lämpöä. Se auttaa pitämään sisäilman miellyttävänä myös moderneissa, erityisen energiatehokkaissa rakennuksissa. Ero voi perinteiseen mustaan tiilikattoon verrattuna olla kuumana kesäpäivänä sisätiloissa useampia asteita.

Hillityn luonnolliset värit

Ormax Polarin muotoilu ja pehmeät värisävyt ovat saaneet inspiraationsa pohjoisesta luonnosta ja istuvat hyvin pohjoismaiseen, maanläheiseen ja pelkistettyyn arkkitehtuuriin niin uudisrakentamisessa kuin katonvaihdossakin. Lämpimien, pehmeänsävyisten mattavärien suunnittelussa on konsultoitu väriasiantuntijoita. Luonnollisissa väreissä on hitunen keltaista kompensoimaan pohjoisen valomme sinisävyä. Kattotiilen värien nimet vievät suoraan Lapin luontoon: ruska, kaamos, kelo ja kaarna.

Ormax Polarin lempeät sävyt sopivat useimpiin julkisivumateriaaleihin ja väreihin ja ne kestävät myös aikaa. – Kattotiilet kestävät kauniina ja miellyttävät silmää jopa 40-50 vuoden ajan. Sinä aikana puuverhous ehditään jo maalata vaikka eriväriseksi useampaankin kertaan, Henriksson huomauttaa.

Ormax Polarit valmistetaan Monierin Orimattilan kattotiilitehtaalla, kuten myös Ormax Protector +, jolle uusi, kiiltävä pinnoite antaa kauniin, aiempaakin tehokkaammin likaa ja kasvillisuutta hylkivän ja erittäin kestävän pinnan.

Kestävillä Ormax Polar  ja Ormax Protector + -betonikattotiilillä on 30 vuoden takuu.

Monierin  betonikattotiilivalikoimaan kuuluu myös laattamainen kattotiili Minster  sekä savikattotiilivalikoimaan laattamainen, kevytilmeinen Turmalin, lukkiutuva Nortegl, kaksoisaaltomuotoinen Granat, mannermainen Rubin 13V, edistyksellinen Nova ja perinteinen Vittinge.

Lisätietoja: Myyntijohtaja Kim Henriksson, Monier Oy, kim.henriksson@monier.comwww.monier.fi
 

Kuvagalleria

Monier
Monier
Monier

Luokitukset

Vesikatto

 
 

 

Uutiskirje

Tilaa kerran kuukaudessa ilmestyvä Rakenna Oikein, Korjaa Oikein uutiskirje

Tilaa tästä
 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...