Omakotiliitolta kansalaisaloite sähkön siirtohintojen pienentämiseksi

 

Omakotiliiton mukaan enemmistö hallituspuolueiden kannattajista uskoo, että Omakotiliiton kansalaisaloite sähkön siirtohintojen kuriin laittamiseksi menestyy ja lainsäädäntö muuttuu eduskunnassa.

Omakotiliitolta kansalaisaloite sähkön siirtohintojen pienentämiseksiKuva: jplenio, Pixabay

Omakotiliiton Taloustutkimuksella marraskuussa 2020 teettämän tutkimuksen mukaan sosiaalidemokraattien kannattajista 58 %, keskustan kannattajista 54 % ja vasemmistoliiton kannattajista 59 % uskoo, että Omakotiliiton kansalaisaloite menestyy eduskunnassa ja sähkönsiirtoja koskeva lainsäädäntö muuttuu. Vihreiden kannattajista 49 % uskoo aloitteen menestyvän, mutta 27 % ei osaa sanoa.

 

Sähkönsiirtomaksua koskeva lainsäädäntö on valmisteilla, ja Omakotiliiton mielestä lainsäätäjillä on näytön paikka. 

 

”Siirtomaksujen osalta on kyse monopolitoiminnalla kerättävistä ylisuurista voitoista. Ei riitä, että nousua hillitään, vaan nykyisiä siirtohintoja on saatava alas. Nyt kun ilmiö on tunnettu ja tiedostettu laajalti, miksi tilannetta enää haluttaisiin ylläpitää”, Omakotiliiton toiminnanjohtaja Janne Tähtikunnas sanoo.

 

Omakotiliitto käynnisti kansalaisaloitteen siirtohintojen kuriin laittamiseksi lokakuussa. Aloite on kerännyt Omakotiliiton mukaan 43 071 allekirjoitusta. Omakotiliiton kansalaisaloitteessa vaaditaan lainsäädäntöön muutosta, joka velvoittaa yhtiöt tekemään kustannustehokkaita verkkoinvestointeja toimitusvarmuuden kärsimättä.

 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...