Omakotiliitto: mökkien kunnallisissa maksuissa suurta vaihtelua

 

Suosituimpien mökkipaikkakuntien kunnalliset maksut eli kiinteistövero sekä sähkö- ja jätemaksut ovat yli kaksinkertaisia verrattuna huokeimpiin kuntiin, selvisi Omakotiliiton kyselystä.

Omakotiliitto: mökkien kunnallisissa maksuissa suurta vaihteluaVapaa-ajan asukkaat tuovat kuntiin runsaasti vipinää. Kuva: Viivi Handolin

Kalleimpia kunnallismaksuja mökkiläinen maksaa Omakotiliiton mukaan Savonlinnassa, Kuopiossa, Mikkelissä, Mäntyharjulla, Paraisilla, Kangasalla ja Lohjalla. Edullisinta on Oulussa, Porissa, Kouvolassa, Rovaniemellä, Pälkäneellä ja Ylöjärvellä.

Eroa kalleimman ja edullisimman mökkikunnan kunnallismaksuissa on 667 euroa vuodessa. Kalleimmalla paikkakunnalla Savonlinnassa kunnallismaksuihin menee 1160 euroa vuodessa, huokeimmalla paikkakunnalla Oulussa 493 euroa. Erot ovat selkeitä kaikilla vertailun osa-alueilla eli kiinteistöverossa, sähkömaksuissa ja jätemaksuissa. Keskimäärin kunnallisiin mökkimaksuihin menee 815 euroa vuodessa.

Omakotiliiton mukaan kunnilla on nyt erinomainen tilaisuus lisätä vapaa-ajan asukkaiden määrää ja sitoutumista alueelle pitämällä kunnallismaksut kurissa. 

Omakotiliitto tutkitutti mökkikustannuksia kolmatta kertaa. Tutkimuksessa vertailtiin mökkeilyn kustannuksia 50 neliön kokoisessa ja 35 vuotta vanhassa mökissä, joka sijaitsee omalla, 4 500 neliön tontilla. Mökkiä käyttää neljä henkeä kesällä.

Luokitukset

Muut

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...