Omakotitalojen välityspalkkiot nousivat Suomessa

 

Kiinteistöjen välityspalkkiokeskiarvot ovat nousseet Suomessa vuoden takaisesta. Merkittävimmin omakotitalojen, tonttien ja tilojen välitysprosentit vahvistuivat suurista kaupungeista Vaasassa +3,6% ja Vantaalla +2,7% edellisvuoteen verrattuna.

Kiinteistönvälityshinnat - Suomi
Julkistus: 2015 - 2016
Lähde: Välityspalkkiovertailu – Asuntojenmyynti.fi

Kiinteistöjen arvonlisäverollinen välityspalkkiokeskiarvo nousi vuoden tarkastelujaksolla koko maan tasolla 0,2%. Suomessa kiinteistönvälittäjien kuluttajilta pyytämä keskiarvopalkkio on juuri nyt 4,34% sisältäen arvonlisäveron. Edullisinta kiinteistönvälitystä saa juuri nyt Kuopiossa, jossa paikalliset välitysyritykset pyytävät kiinteistönvälityksestä keskimäärin 3,58%. Kalleinta kiinteistönvälitys sen sijaan on Hämeenlinnassa, jossa esim. omakotitalon välityksestä pyydetään vastaavasti 4,61%. Asunto-osakkeiden arvonlisäverollisten välityspalkkioiden koko maan keskiarvo sen sijaan laski vuoden tarkastelujaksolla 0,2%. Suomen asunto-osakkeen ammattivälityksen kuluttajilta pyydettävä keskiarvopalkkio on juuri nyt 4,15% sisältäen arvonlisäveron. Matalinta asunto-osakkeen välitysprosenttia tarjotaan Kuopiossa, jossa paikalliset välitysyritykset pyytävät asunto-osakkeiden välityksestä keskimäärin 3,52%. Korkeinta asunto-osakkeiden välitysprosenttia sen sijaan ehdotetaan Jyväskylässä, jossa esim. kerrostaloasunnon välityksestä pyydetään vastaavasti 4,42%.

Ohjeita julkistuksen tulkitsemiseen:

  • Asunto-osakkeilla ja kiinteistöillä on ammattimaisessa kiinteistönvälityksessä lain mukaan erikseen omat prosenttinsa. Karkea jako on, että asunto-osakkeita ovat tavanomaisimmin kerrostaloasunnot, rivitalot ja paritalot. Omakotitalot ovat normaalisti kiinteistöjä.
  • Asuntojenmyynti.fi ei vertaile vapaa-ajan asuntojen välityspalkkioita ja siten tässäkään julkistuksessa ei ole kyse vapaa-ajan asuntojen välityshinnoista.
  • Mikäli hinnan kehitys on ollut miinusmerkkistä tarkoittaa tämä, että tarkastelujaksolla hinnat ovat laskeneet ja päinvastoin.
  • Nolla tai viiva taulukossa hintakehitystä mittaavan luvun kohdalla tarkoittaa, etteivät kyseisen kaupungin listahinnat ole kehittyneet tarkastelujaksolla suuntaan tai toiseen.

Tiedotteessa ja palvelun verkkosivuilla esitetyt hintatiedot perustuvat Effortia Oy:n tarjoamaan kuluttajille maksuttomaan kiinteistönvälityksen välityspalkkiovertailuun Asuntojenmyynti.fi:hin.
  • Palvelu seuraa aluehallintovirastojen valvomien laillistettujen kiinteistönvälitysyritysten lain hintamerkintäasetuksen mukaan julkaisemia kiinteistönvälityksen listahintoja.
  • Palvelusta on löydettävissä ajantasaisesti asunto-osakkeiden ja kiinteistönvälityksen arvonlisäverolliset välityspalkkioprosentit, minipalkkiot, perus- ja mahdolliset asiakirjakulut.
  • Koko maan keskiarvoon vaikuttivat kaikkiaan 167 paikkakuntaa ja niissä hintansa ilmoittavat, syntyvät, toimivat ja lakkaavat välitysyritykset hintoineen.
  • Julkistus löytyy osoitteesta: https://www.asuntojenmyynti.fi/asunnon-myynti.php

Omakotitalojen välityspalkkiot nousivat Suomessa

Luokitukset

Muut

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...