Palauta talon alkuperäinen väri ilman maalausta

 

Rakennusten ulkoseinät ja aidat likaantuvat hiljalleen noesta, pakokaasuista ja kasvustoista. Vain pari vuotta aiemmin maalattu talo voi näyttää kulahtaneelta, jos se sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn tien lähellä. Likaantuneet pinnat eivät kaipaa uutta maalikerrosta vaan huoltopesua, jolla talon tai rakenteiden alkuperäisen värin saa raikastettua. Sokevan kiinteistönhuoltoaineiden sarja on täydentynyt viime syksynä uudella BioComb Huoltopesu -tiivisteellä. Sillä saa puhdistettua jopa vaikeasti likaantuneet pinnat ulkotiloissa. Lopputuloksen voi nähdä saman tien harjauksen ja huuhtelun jälkeen.

Huoltopesulla talon ulkonäköä voi kohentaa edullisesti ja nopeasti. Se ehkäisee myös ulkomaalauksen tarvetta.

Nuhruiset seinät ja aidat eivät välttämättä ole uuden maalipinnan tai rappauksen tarpeessa, vaikka näin helposti ajatellaan. Usein tehokas puhdistus riittää. Maalia ei koskaan saa levittää likaantuneille pinnoille, vaan ne täytyy joka tapauksessa ensin puhdistaa. Muuten uusi maali voi alkaa pian hilseillä tai puskea läpi alle jääneitä kasvustoja. Huoltopesun jälkeen maalausta ei usein enää tarvitakaan, mikä säästää aikaa, rahaa ja vaivaa.

– BioComb Huoltopesulla voi pestä kaikenlaisia rakennuksia ja rakenteita. Se sopii maalatuille, rapatuille ja tiiliverhoilluille pinnoille. Selkeimmin vaikutuksen näkee maalatuilla pinnoilla, kun pesu kirkastaa maalin alkuperäisen värin. Huoltopesu puhdistaa rymettyneet aidat, vajat, leikkimökit ja rakennusten seinät, vaikka ne olisivat päässeet pahasti likaantumaan, kertoo Sokevan toimitusjohtaja Markku Kärppä.

BioComb Huoltopesu on ensisijaisesti pesuaine, joka on tarkoitettu nopeaan puhdistukseen. Se sisältää kuitenkin rakenteisiin imeytyviä aineita, jotka antavat pitkäaikaisempaa suojaa home-, levä- ja sammalkasvustoja vastaan.

Heti puhdasta harjaamalla

Vahvaa pesuaineliuosta laimennetaan suhteessa yksi osa tiivistettä ja neljä osaa vettä. Laimennettu BioComb Huoltopesu ruiskutetaan seinille matalapaineruiskulla ylhäältä alaspäin ja annetaan vaikuttaa noin 15 minuuttia. Pesuaineen ei saa antaa kuivua, joten pinnat kannattaa käsitellä valmiiksi pienemmissä osissa. Vaikutusajan jälkeen ne pestään vedellä ja harjaamalla. Harjaamiseen kannattaa käyttää jatkovarrellista pehmo- tai pesuharjaa tai teleskooppivarrellista autoharjaa.

– BioComb Huoltopesua ei jätetä pinnoille, vaan se pestään heti pois. Puhdistuneista seinistä, aidoista ja rakenteista pääsee nauttimaan ilman odottelua. Pesupuuhiin ehtii ryhtyä vielä vaikka rippijuhlia edeltävänä päivänä. Jos tietää mitä tekee, huuhteluun voi käyttää varovasti painepesuria. Huuhtelu onnistuu hyvin myös puutarhaletkulla. Maahan imeytyvä biohajoava pesuaine ei ole kasveille haitallista, mutta pesun ajaksi käsiteltävien kohtien alla olevat istutukset kannattaa suojata suorilta roiskeilta, Kärppä neuvoo.

Jos huuhteluun ei ole mahdollisuutta esimerkiksi mökkioloissa, ulkoseinien puhdistukseen voi käyttää eri tavoin vaikuttavaa BioComb Puhdas Julkisivu -ainetta. Se ruiskutetaan pinnoille ja annetaan sateen huuhtoa irtoavat kasvustot ajallaan pois. Aine on tarkoitettu erityisesti home-, levä- ja sammalkasvustojen poistoon ja niiden ennaltaehkäisyyn. Uusi BioComb Huoltopesu puree kasvustojen lisäksi myös nokeen, rasvaan ja muuhun häiritsevään likaan, ilman odotusta.

– Huoltopesuun voi ryhtyä melkein missä säässä vain, kunhan lämpötila on plussan puolella. Suorassa paahteessa pesuaine voi kuivua pinnoille ja kaatosateessa huuhtoutua pois liian vauhdikkaasti. Silloin aineen vaikutusaika jää liian lyhyeksi. Muuten säätilalle ei ole rajoituksia. Kasvustot irtoavat parhaiten, jos pinnat ovat kuivia aloitettaessa. Huoltopesun saa tehtyä yhdessä päivässä. Se kohentaa talon ulkonäköä parilla satasella ja ehkäisee tarvetta ryhtyä työläämpään ulkomaalaukseen, Kärppä kannustaa.


Sokeva Oy:n laaja pintavalikoima kattaa maalaustarvikkeet ja erilaisten pintojen puhdistus- ja käsittelyaineet. Vuonna 1997 yhtiöitetyn Sokeva Oy:n osakekannan omistaa Näkövammaisten Keskusliitto ry.
sokeva.fi

Palauta talon alkuperäinen väri ilman maalausta

Luokitukset

Julkisivu Muut

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...