Paranna paloturvallisuutta tarkistuttamalla ja korjauttamalla kodin sähköistys

 

Mikä on kodin sähköasennusten todellinen kunto? Palaako sulake vai nouseeko käry, kun useampia sähkölaitteita käytetään samanaikaisesti?

Meneillään oleva Paloturvallisuusviikko nostaa esiin kodin paloriskejä, joista yksi on huonokuntoinen tai ylikuormittunut sähköistys. Sähkölaitteiden määrä kotona kasvaa edelleen ja jatkojohtojen määrä paljastaa ylikuormituksen vaaran.

On korkea aika kutsua ammattitaitoinen sähkömies apuun, jos jokin pistorasia tai valokytkin on rikkoutunut tai tummunut. Samoin jos niitä koskettaessa saa pienenkin sähköiskun. Myös valokytkinten särinä tai valojen vilkkuminen kertovat tulipalon vaarasta.

Paranna paloturvallisuutta tarkistuttamalla ja korjauttamalla kodin sähköistys

Kuva: Merja Ojala

Kun sähköstä on kyse, mitään riskiä hengen tai omaisuuden vaarantamiseksi ei pidä ottaa. Tulee myös muistaa, että turvallinen ja hyvätasoinen sähköistys on yksi asunnon myyntivalteista. Ostajana puolestaan kannattaa ottaa etukäteen selvää, millä tasolla sähköistykset ovat.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL:n ylläpitämä Löydä sähkömies -palvelu haastatteli äskettäin joidenkin vakuutusyhtiöiden riskienhallinnasta vastaavia asiantuntijoita liittyen sähköistyksen virheiden aiheuttamiin vahinkoihin (ks. tiedote Satasen säästöstä korvaamaton vahinko). Heidän kaikkien viestinsä oli, että usein palovahinkojen aiheuttajaksi paljastuu virheellinen tai rikkoutunut sähköasennus ja siksi asukkaiden on tärkeää mm. aika ajoin tarkistuttaa sähkölaitteistojen kunto.

Ammattilaisen tekemä sähköistyksen kuntokartoitus voi mittauksineen paikantaa asennusvirheitä ja sähkölaitteiston huonokuntoisuuden, joka ei päälle päin näy. Lisäksi osaavalta sähköasentajalta saa opastusta uusista ratkaisuista, joilla turvallisuutta ja asumismukavuutta voi entisestäänkin parantaa.

 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...