Parkettivalmistaja Timberwise ostaa Parla Floorin

 

Loimaalainen parkettivalmistaja Timberwise on ostanut Parla Floor Oy:n liiketoiminnan 28.10. Yrityskaupan myötä Timberwisesta tuli Suomen ainoa kotimainen parkettivalmistaja.

Parkettivalmistaja Timberwise ostaa Parla Floorin

Timberwise on keskittynyt vuodesta 1999 saakka korkeatasoisen yksisäleisen parketin valmistuksen ja laadun kehittämiseen. Nyt yritys laajentaa toimintaansa ostamalla mikkeliläisen Parla Floorin, joka valmistaa sekä yksi- että kolmesäleistä parkettia.

”Viime vuosien aikana on ollut nähtävissä selkeä trendi: suomalaiset yritykset ovat siirtäneet puun jalostuksen ulkomaille tai lopettaneet tuotannon kokonaan. Haluamme uida tässä asiassa vastavirtaan ja varmistaa, että myös kotimaastamme löytyy työpaikkoja puunjalostukselle tulevaisuudessa. Korkea automaatioaste ja huippulaadukkaat tuotteet ovat avain siihen, että pysymme kilpailukykyisenä ja säilytämme tuotannon Suomessa”, kertoo Timberwisen toimitusjohtaja Markku Mäkitalo.

Yrityskaupan jälkeen Olavi Räsänen Oy, Parla Floor luopuu parkettiliiketoiminnasta ja keskittyy jatkossa konsernin muihin toimintoihin, kuten Savopak Oy:n pakkausvalmistukseen sekä kiinteistöjen hallintaan ja vuokraukseen. Kaupan myötä Timberwisestä tulee ainoa kotimainen parkettivalmistaja.

”Parla Floorilla on yli 50 vuoden kokemus parketinvalmistajana. Olemme hyvin iloisia, että yrityksemme vahvistuu heidän kokemuksellaan, ammattitaidollaan ja tuotantolaitteillaan. Kaupan myötä voimme laajentaa asiakaskuntaamme, vastata entistä paremmin projektikohtaisiin tuotekokonaisuuksiin sekä varmistaa, että suomalaiset voivat myös jatkossa ostaa kotimaista Parlan parkettilattiaa”, Mäkitalo jatkaa.

Timberwise valmistaa lankkuparkettia tammesta, saarnesta ja lehtikuusesta. Yrityksen 12 miljoonan euron liikevaihdosta viennin osuus on tällä hetkellä yli 50 prosenttia. Päävientimarkkinat ovat Aasia ja Skandinavia. Yrityksen tavoitteena on varmistaa, että viennin osuus pysyy samalla tasolla myös yrityskaupan jälkeen. Timberwise tavoittelee elokuussa alkaneena toimintavuonna yli 20 miljoonan euron liikevaihtoa.

 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...