Phyn Plus suojaa kodin käyttövesijärjestelmän

 

Älykäs Phyn Plus -vedenvalvontayksikkö estää kalliit vesivahingot ja mahdollistaa kodin vedenkulutuksen seuraamisen jopa tunnin tarkkuudella. Paineanalyysiin perustuvan innovatiivisen teknologian ansiosta kodin koko käyttövesiputkistoa voidaan valvoa yhdellä laitteella.

Phyn Plus suojaa kodin käyttövesijärjestelmän

Phyn Plus -vedenvalvontayksikön edistyksellinen teknologia on lähes kymmenvuotisen kehitystyön tulos. Washingtonin yliopiston koneoppimistutkijoiden, Uponorin ja Belkin Internationalin perustaman yhteisyrityksen, Phynin, kehittämä ja patentoima tekniikka perustuu HD-ultraääniantureihin, jotka mittaavat putkistojärjestelmän painetta 240 kertaa sekunnissa. Tiedot lähetetään langattoman verkon kautta pilvipalveluun, jossa tekoäly analysoi putkiston painespektriä.

Poikkeamista heti hälytys

Päävesijohtoon asennettava Phyn Plus -laite oppii tunnistamaan kiinteistön jokaisen vesipisteen ominaisuudet, joten koko käyttövesiputkistoa voidaan valvoa yhdellä laitteella.

Laite oppii nopeasti erottamaan normaalin vedenkäytön mahdollisesta vuodosta vertaamalla kodin vesipisteiden painetietoja järjestelmän tietokannassa olevien vastaavien vesipisteiden käyttötietoihin.

Käyttäjä saa mobiilisovellukseen välittömästi tiedon, mikäli järjestelmä on havainnut poikkeuksellista vedenkulutusta, olipa kyseessä sitten vian aiheuttama vuoto tai auki jäänyt hana.

– Vedentulon voi tarvittaessa katkaista mobiilisovelluksella, vaikkei itse olisikaan kotona, ja suuremman vuodon havaitessaan järjestelmä sulkee vedentulon automaattisesti, toteaa konseptipäällikkö Terhi Klemetti Uponorilta.

Koko putkiston kunto tarkastetaan päivittäin

Phyn Plus tarkastaa koko putkiston kunnon päivittäin, joten pienimmätkään piilovuodot tai ongelmat eivät jää havaitsematta. Pienin painetestin erottama vuoto on pisara puolessa minuutissa.

Laite varoittaa myös putkien jäätymisvaarasta jo ennen kuin vahinko ehtii tapahtua, samoin kuin liian korkeasta vedenpaineesta, joka saattaa rikkoa käyttövesijärjestelmään liitettyjä kodinkoneita ja on vahingollinen myös putkistolle.

– Laitteen antamat toimintaohjeet auttavat käyttäjää vuoto- tai muiden ongelmatilanteiden selvittämisessä ja avun hälyttämisessä paikalle.

Älypuhelimeen tai tablettiin ladattavalla Phyn-sovelluksella voidaan valvoa vedenkäyttöä samanaikaisesti jopa kuudessa eri kiinteistössä, johon on asennettu Phyn Plus -laite.

– Järjestelmä voidaan asentaa kodin lisäksi vaikkapa kesämökille. Se tuo merkittävästi turvaa kiinteistöjen ylläpitoon, kun huollettavana on esimerkiksi useita vuokrakiinteistöjä tai -mökkejä.

Jokaisen vesipisteen vedenkulutusta voidaan seurata tarkasti

Phyn Plus -laitteen avulla kodin vedenkulutusta ja vedenkäyttötapoja voidaan seurata yksityiskohtaisesti kuukauden, päivän tai jopa tunnin tarkkuudella. Laite luo jokaiselle kodin vesipisteelle profiilin, joten sovelluksen avulla voidaan tarkastella yksittäisten vesipisteiden kuten kylpyammeen, WC-istuimen, suihkun ja pesukoneen vedenkulutusta.

– Tarkat kulutustiedot auttavat ymmärtämään omaa vedenkäyttöä ja vähentämään vedenkulutusta.

Phyn Plus -valvontayksikkö huomaa myös auki jääneet hanat ja ulkovesipisteet sekä vuotavat WC-istuimet, jotka voivat aiheuttaa suurtakin hukkakulutusta.

Klemetti huomauttaa, että Euroopan komission arvion mukaan 20–40 prosenttia Euroopan käyttökelpoisesta vedestä menee hukkaan vuotojen, tarpeettoman kastelun, vuotavien hanojen sekä vettä säästävien teknologioiden puutteen vuoksi.

– Phyn Plus on innovatiivinen ratkaisu veden hukkakulutuksen vähentämiseen ja merkittävä askel kohti aidosti älykkäitä koteja.

Terhi Klemetti toteaa, että vedenkulutuksen paljastava laite tuo uudenlaisia mahdollisuuksia myös vaikkapa yksin asuvan vanhuksen voinnin seuraamiseen. Mikäli talossa ei ole puoleen vuorokauteen käytetty vettä, on syytä käydä tarkistamassa tilanne.

Aluksi pientaloihin

Phyn Plus lanseerattiin Yhdysvalloissa viime vuonna ja Euroopan markkinoille se on tuotu tänä keväänä.

Phyn Plus on aluksi saatavilla omakotitaloihin sekä rivitaloihin, joissa asunnoilla on oma kylmän veden tonttijohto. Kerrostaloille soveltuvan ratkaisun Uponor uskoo olevan valmis vuoden 2021 aikana.

Laite on hankittavissa Uponorin jälleenmyyjien kautta kertaostoksena tai edulliseen kuukausimaksuun perustuvana palveluna Phyn Plus -verkkokaupasta.

Lisätietoja: Terhi Klemetti, konseptipäällikkö,Uponor Suomi Oy

Puh. 020 129 2248, terhi.klemetti@uponor.com

Uponor on johtava kansainvälinen yhtiö, joka tarjoaa tuotteita ja ratkaisuja turvalliseen veden jakeluun, energiatehokkaaseen lämmitykseen ja viilennykseen sekä luotettavaan yhdyskuntatekniikkaan. Yhtiö palvelee asuntorakentamisen, teollisuus-, liike- ja julkisen rakentamisen sekä kunnallistekniikan ja ympäristörakentamisen segmenttejä. Uponorin palveluksessa on noin 4 100 henkeä 30 maassa, etupäässä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Vuonna 2018 Uponorin liikevaihto oli lähes 1,2 miljardia euroa. Uponor Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.uponor.fi

Kuva: Uponor

Luokitukset

Käyttövesi

 
 

 
 
 
 
 
 

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...